Kot smo poročali, je bilo prejšnji teden na mariborskih cestah veliko prometnih nesreč, za nekatere izmed njih pa so bili odgovorni vozniki, ki so za volan sedli pod vplivom alkohola. Ena izmed nesreč se je zgodila 22. decembra popoldan v Spodnjih Hočah. Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so voznika povzročitelja preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zato bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Kot poroča Večer, je bil pijani voznik Damijan Škrinjar, v preteklem letu najbolje plačan nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga.

Želel naj bi se izogniti zdravstvenemu pregledu

22. decembra popoldan se je 54-letni Škrinjar na Slivniški cesti v Sp. Hočah  s teslo zaletel v nasproti vozečega citroena, v katerem je bil 29-letni voznik. Zaradi silovitega trčenja so morali gasilci 54-letnika rešiti z rezanjem pločevine, vendar prometna nesreča ni povzročila hujših poškodb. Trezen 29-letni voznik je bil lažje poškodovan.

Alkotest je pokazal, da je predsednik nadzornih svetov v Mariborskem vodovodu in Energetiki ter član nadzornega sveta Snage vozil pod vplivom alkohola, zato mu ob odvzemu vozniškega dovoljenja grozi tudi ovadba kaznivega dejanja nevarne vožnje, kar se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let.

Večer še neuradno navaja, da naj bi se Škrinjar poskušal izogniti zdravniškemu pregledu in bil pripravljen zdravstvenemu osebju za to celo plačati pod mizo. Pri sebi naj bi imel več tisočakov. Na mariborski policiji so potrdili sum storitve kaznivega dejanja, povezanega z opravljanjem njihove dejavnosti, vendar podrobnosti ne zaenkrat ne razkrivajo. Rezultati toksikološke preiskave še niso znani.

Škrinjar je za medij dejal, da se zaradi travmatične izkušnje okoliščin ne spominja, a da nesrečo obžaluje.