Za naš portal sta o izidih volitev za Evropski parlament spregovorila kandidata za evroposlanca, Franc Kangler iz skupne liste SDS/SLS ter dr. Danijel Rebolj iz Levice.

Včerajšnje volitve ponovno niso prinesle niti enega evroposlanca, ki izhaja iz lokalnega okolja. V volilni enoti Maribor smo se poleg Ptujčanov odrezali najslabše. Volilna udeležba v Mariboru je bila 24,22-odstotna, na Ptuju pa 24,18-odstotna. Največ glasov je prišlo iz volilne enote Ljubljana-center, in sicer 33,21 odstotka.

Franc Kangler in dr. Danijel Rebolj razočarana nad udeležbo v Mariboru

Prav zato prav nič ne čudi dejstvo, da nas v Evropskem parlamentu tudi tokrat ne bo zastopal nihče iz lokalnega okolja. Franc Kangler, ki je kandidiral na skupni listi SDS in SLS, je za Maribor24 dejal, da je razočaran nad udeležbo Mariborčanov, saj meni, da bi morali v Evropski parlament poslati vsaj enega evroposlanca iz Štajerske. Kangler je prek preferenčnih glasov zbral 10.242 glasov, s čimer se je uvrstil kar visoko, na 12. mesto. Kot je še povedal, se ne bo predal in ostaja v politiki, kjer se bo boril za človekove pravice in prosti skorumpiranemu sistemu, pri katerem cilja zlasti na sodišča, poudarja pa tudi problematiko centralizacije Slovenije.

Za naš medij je spregovoril tudi dr. Danijel Rebolj, kandidat za evropskega poslanca iz stranke Levica.

“Nizka udeležba na volitvah kaže, da nas naša vloga v Evropski uniji bolj malo zanima. Še manj nas očitno zanimajo globlji vzroki fenomenov, ki smo jim priča, od degradacije okolja in demokracije pa do vse večjega razslojevanja in vladavine kapitala. Torej tudi rešitve, ki jih ponuja Levica, pri prebivalcih ne kotirajo visoko. V Mariboru še izraziteje. Del razlogov za neuspeh Levice pa seveda izvira tudi iz same kampanje, a to je treba šele analizirati,” je povedal za Maribor24.