Konzorcij podjetij z družbo Petrans na čelu je te dni tudi uradno postal lastnik poslovnega kompleksa propadlega Cestnega podjetja Maribor na Pobrežju.

Konzorcij podjetij z družbo Petrans na čelu je te dni tudi uradno postal lastnik poslovnega kompleksa propadlega Cestnega podjetja Maribor na Pobrežju. Kot je razvidno iz dokumentov na Ajpesu, so kupci štiri milijone evrov kupnine poravnali v dveh obrokih, zadnji je bil poravnan 31. marca. Denar od kupnine bo skoraj v celoti šel na račun DUTB.
Kar dobrih 3,9 milijona evrov kupnine, ki se nanaša na nepremičnine, se bo namreč steklo v posebno stečajno maso ločitvenih upnikov, le nekaj več kot 100.000 evrov, ki se nanašajo na opremo, pa spada v splošno stečajno maso.
Na nepremičnem premoženju je na vseh parcelah vpisanih 13 hipotek, stečajni upravitelj Silvo Zorec pa je v končnem seznamu preizkušenih terjatev ločitvene pravice priznal NKBM, NLB, državnemu pravobranilstvu v imenu Republike Slovenije ter Plinarni Maribor.
Banki sta svoje terjatve že pred časom prenesli na prvo vpisanega upnika, Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki bo tudi pobrala 3,3 milijona evrov kupnine, medtem ko so nekaj več kot 600.000 evrov znašali stroški unovčevanja stečajne mase. Ostale terjatve so že prepisane med navadne.
Konzorcij želi vstopiti v Mariborski javni promet
Petrans je nakup speljal pod okriljem nepremičninske družbe Elo iz Dola pri Hrastniku, ki je nekaj časa zbirala interesente in tudi organizirala oglede lokacije. Slednja že ima podobne izkušnje pri prodajnem postopku poslovnih prostorov tudi propadlega ljubljanskega podjetja Viator&Vektor, kjer stečaj prav tako vodi Zorec.
Novi lastniki doslej še niso razkrili svojih načrtov v zvezi s kompleksom, se je pa v konzorcij kupcev že pred časom odločil vstopiti mariborski javni avtobusni prevoznik Marprom, ki želi tja preseliti svoje delavnice in parkirišče za avtobuse.
STA
MORDA VAS ZANIMA TUDI:Novi dovoz za normalno življenje stanovalcev Ob Dravi