Preverili smo informacije o gradnji poslovalnice znane trgovske verige.

Trgovska veriga Hofer ima trenutno v Sloveniji kar 85 trgovin, zaposlenih pa več kot 1800 delavcev. Gradnjo svoje trgovine naj bi načrtovali tudi v Rušah, ali je to res ali ne, pa smo povprašali vodstvo Hoferja:

»Ker so otvoritve povezave s številnimi uradnimi postopki in ker obenem za lokacijo, o kateri povprašujete, še ni bilo izdano gradbeno dovoljenje, vam podatkov glede začetka gradnje in otvoritve žal še ne moremo podati,« so povedali.

O Rušah brez natančnega podatka

Čeprav nam prihodnosti trgovine Hofer v Rušah niso uspeli osvetliti, so povedali, da svoje poslovanje aktivno širijo drugod po Sloveniji:

»V želji, da se približamo vsem našim potencialnim kupcem, mrežo naših trgovin po Sloveniji neprestano širimo. Letos aprila smo tako odprli novo trgovino v Radovljici, že 85. po vrsti, sicer pa po celotni Sloveniji načrtujemo tudi nadaljnje širitve že obstoječih trgovin kot tudi otvoritve novih, med drugim načrtujemo letos tudi otvoritev nove trgovine v Šenčurju.«

Hoferjeva prihodnost v Mariboru

Tudi za Maribor obljubljajo nekatere spremembe, čeprav nove poslovalnice v bližnji prihodnosti ne bo. Kot nam zaupajo:

»Za območje Maribora trenutno ne načrtujemo širitve mreže trgovin Hofer. Trenutno pa pri naši trgovini v Mariboru na Ptujski cesti povečujemo prodajni prostor trgovine za 200 m², obenem pa se na omenjeni lokaciji in ob trgovini Hofer ob Šentiljski cesti gradi dodaten trgovski objekt, v katerem bo imelo svoje prostore podjetje dm drogerie markt d.o.o.«

Podjetje Hofer pri izboru lokacij upošteva pričakovanja kupcev, demografske značilnosti in logistične posebnosti, prav zaradi ugodnih tržnih priložnosti pa je mogoče največje število Hoferevih trgovin najti v osrednjeslovenski regiji.