Hoče – Slivnica

V Občini Rače-Fram so trenutno v teku številna gradbena in investicijska dela. Do konca leta bodo uredili dve novi kolesarski povezavi, in sicer v naselju Morje ter med Framom in Radizelom.

Andreja Bjelan3 tedni

Včeraj zvečer so večji del Slovenije zajele padavine. V Mariboru je naraščajoča voda ogrožala stanovanja, na delu so bili poklicni in prostovoljni gasilci.

Uredništvo4 tedni

Z novogradnjo so pridobili prostore za dodatne tri skupine otrok, s čimer so letos zagotovili varstvo vsem predšolskim otrokom v občini.

Uredništvo1 mesec

Izvajalci programa Rajzefiber, ki poteka pod okriljem mariborskega društva Hiša, ta teden začenjajo projekt potujoče akademije kreativnega turizma, ki ga bodo na petih delavnicah izvedli v sodelovanju s Centrom za kreativnost. Zainteresiranim s področja kulture, kulturne dediščine, obrti, gostinstva in turizma bodo nudili brezplačna izobraževanja.

Uredništvo1 mesec

Logistični center bo meril 22 hektarjev, zaposloval pa bo okoli 100 ljudi. Gre za projekt, ki ga vodi avstrijsko podjetje Go Asset Development.

Uredništvo2 meseca

V mariborskem mestnem potniškem prometu, kjer so avtobusi doslej vozili po počitniškem režimu, bodo od torka, 1. septembra, veljali polni vozni redi. Ob tem še naprej veljajo varnostni ukrepi zaradi koronavirusa, kot so obvezna uporaba zaščitne maske, vzdrževanje medsebojne razdalje 1,5 metra in razkuževanje rok.

Uredništvo2 meseca

Od danes pa do predvidoma petka 28. 8. se bo izvajala sečnjo in spravilo drevja v Pivoli.

Uredništvo2 meseca

Sogovorniki so izmenjali poglede na dogajanje v svetovni avtomobilski industriji in nadaljevanju investicije družbe Magna na razvojnem območju v občini Hoče-Slivnica

Uredništvo4 meseci

V Občini Hoče-Slivnica, navdušuje kar 15 hektarjev velik Botanični vrt Univerze v Mariboru. Želijo si, da bi botanični vrt v prihodnosti še nadgradili, njihova največja želja pa je, da bi bila omogočena povezava mestnega avtobusa iz Maribora do Pivole.

Tea Tošić Golob5 mesecev

Danes so v Mariboru odprli vstopno informacijsko točko projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

Uredništvo5 mesecev

Dvig povprečnine bo za vsako občino v teh časih več kot dobrodošel, med drugim tudi za mariborsko in okoliške občine, ki bodo zaradi finančnega priliva lahko izvedle kak dodaten projekt ali pokrile tekoče stroške, ki jih imajo zaradi epidemije koronavirusa.

Andreja Bjelan5 mesecev