Hoče – Slivnica

Sogovorniki so izmenjali poglede na dogajanje v svetovni avtomobilski industriji in nadaljevanju investicije družbe Magna na razvojnem območju v občini Hoče-Slivnica

Uredništvo4 tedni

V Občini Hoče-Slivnica, navdušuje kar 15 hektarjev velik Botanični vrt Univerze v Mariboru. Želijo si, da bi botanični vrt v prihodnosti še nadgradili, njihova največja želja pa je, da bi bila omogočena povezava mestnega avtobusa iz Maribora do Pivole.

Tea Tošić Golob2 meseca

Danes so v Mariboru odprli vstopno informacijsko točko projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

Uredništvo2 meseca

Župan Marko Soršak trdi, da bo vrtec do začetka septembra že dokončan, zato ga bodo otroci 1. 9. že lahko pričeli obiskovati. V Hočah medtem načrtujejo še en velikopotezni projekt, in sicer gradnjo nove kanalizacije.

Uredništvo3 meseci

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan4 meseci

Družba Magna Steyr bo v tovarni v avstrijskem Gradcu v ponedeljek začela s postopnim vnovičnim zagonom proizvodnje, ki zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. Kako bo z delavci v Hočah, še ni jasno.

Uredništvo4 meseci