Hoče – Slivnica

V Občini Hoče-Slivnica, navdušuje kar 15 hektarjev velik Botanični vrt Univerze v Mariboru. Želijo si, da bi botanični vrt v prihodnosti še nadgradili, njihova največja želja pa je, da bi bila omogočena povezava mestnega avtobusa iz Maribora do Pivole.

Tea Tošić Golob3 dnevi

Danes so v Mariboru odprli vstopno informacijsko točko projekta Usmerjena integrirana oskrba doma, katerega namen je nadgradnja storitev pomoči starejšim, da bi lahko ti ostali čim dlje v domačem okolju.

Uredništvo1 teden

Dvig povprečnine bo za vsako občino v teh časih več kot dobrodošel, med drugim tudi za mariborsko in okoliške občine, ki bodo zaradi finančnega priliva lahko izvedle kak dodaten projekt ali pokrile tekoče stroške, ki jih imajo zaradi epidemije koronavirusa.

Andreja Bjelan2 tedna

Občinske uprave v teh dneh delujejo okrnjeno, brez uradnih ur. Ponekod so se investicije ustavile, drugje jih peljejo naprej. Mnoge okoliške občine se spopadajo s pomanjkanjem zaščitne opreme, a gospodinjstva so marsikje vendarle prejela brezplačne zaščitne maske. Kaj sporočajo svojim občanom?

Andreja Bjelan2 meseca

Družba Magna Steyr bo v tovarni v avstrijskem Gradcu v ponedeljek začela s postopnim vnovičnim zagonom proizvodnje, ki zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. Kako bo z delavci v Hočah, še ni jasno.

Uredništvo2 meseca