Nekdanji mariborski župan nam je razkril, kdo pa je evidentirani županski kandidat Nove ljudske stranke Slovenije.

Med možnimi kandidati, ki se bodo novembra potegovali za župana Mestne občine Maribor, se v javnosti večkrat omenja Franca Kanglerja. Poklicali smo ga in preverili, ali se dejansko podaja v županski boj. Povedal nam je, da imajo v Novi ljudski stranki Slovenije zaenkrat za mariborskega župana evidentiranega le enega kandidata, to je Željko Vogrin, bo pa Kangler, kot pravi, kandidiral za državnega svetnika. Sicer za župansko kandidaturo nagovarjajo še eno gospo, katere imena pa nekdanji mariborski župan še ne želi razkriti, saj se, kot nam je povedal, za kandidaturo še ni odločila.

“Vsi, ki prihajamo s sredine ali desnice smo za aktualno oblast šikanirani”

Na vprašanje, zakaj se ne bo potegoval za županski stolček, Kangler odgovori: “O tem ne razmišljam, saj je trenutna politična situacija v Sloveniji takšna, da smo vsi, ki prihajamo s sredine ali desnice, za aktualno oblast šikanirani. Zato človek večkrat premisli, ali se splača iti v politični boj ali ne. Jaz se za to še nisem odločil in se verjetno tudi ne bom.”

Zato človek večkrat premisli, ali se splača iti v politični boj ali ne.

Željko Vogrin je veteran vojne za Slovenijo, deloval je kot kriminalist v Mariboru, dolga leta pa je bil načelnik mariborske upravne enote.  Leta 2020 je v državnem svetu zapolnil izpraznjeno mesto tedanjega državnega sekretarja Franca Kanglerja, je pa tudi mestni svetnik Mestne občine Maribor.

Franc Kangler je bil za mariborskega župana izvoljen v letih 2006 in 2010, s tem, da je moral svoj drugi mandat po uličnih protestih leta 2012, ki jih je sprožila postavitev radarjev na cestah, predčasno končati. Za župana je znova kandidiral leta 2014, ko ga je v drugem krogu premagal Andrej Fištravec, na zadnjih lokalnih volitvah leta 2018 pa je v drugem krogu moral priznati premoč aktualnemu mariborskemu županu Saši Arsenoviču.