Letošnji manjši proračun in drugačna organizacija v sodelovanju z Mestno občino Maribor na Festivalu Lent prinašata mnogo sprememb, ena od njih je tudi promenada brez šotorov in stojnic.

Organizatorji Festivala Lent so upoštevali željo občine in so iz programa Lenta odstranili gostinske stojnice in šotore. Letos je že 27. Festival Lent, a se ta v sedanji obliki od svojih začetkov zelo razlikuje. Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma je na prvi predstavitvi prizorišč v maju dejal, da je Festival Lent že znan po spremembah: “Mi smo znani po tem, da se v te spremembe ukalupimo in skušamo delati najboljše, kot je to možno in je v naši moči.”

Sladolent ostaja

Vzdolž dravske promenade stojnic in šotorov več ni, namesto njih pa sta postavljeni dve večji strnjeni gostinski točki. Ostal je tudi Sladolent, ki vsako leto v sklopu Festivala Lent na rečno obrežje pripelje najboljše domače kuharje. Rukavina je med drugim dejal, da bo podoba festivala zaradi tega morebiti lepša: “Upamo pa, da bodo gostinci, ki bodo prišli, uspeli zadostiti potrebam vseh obiskovalcev in da bodo imeli priložnost vrzel z dodatno ponudbo zapolniti gostinci okoliških lokalov.”

Oder na Dravi letos manjši

Letošnji festivalski proračun je bil okrnjen za 200.000 evrov, kar je prineslo tudi nekatere druge spremembe. Glavni oder, ki se je lani želel v velikem slogu vrniti na Dravo, je letos, po odločitvi mariborske občine, na Trgu Leona Štuklja. Plavajoči oder je manjši, za manjše dogodke in združuje Večerov in Jurčkov oder. Mladinin oder se je iz Jazz kluba Satchmo preselil na Mali oder v Narodnem domu, zaradi naravovarstvenih razlogah pa je okrnjeno tudi delovanja ART-kampa v Mestnem parku.