Prostori, v katerih se zadržujejo otroci niso nevarni.

V uredništvo smo nedavno prejeli posnetke bralca, iz katerih je razvidno, da v vrtcu Jožice Flander, enota Žvrgolišče na Fochovi ulici v Mariboru zamaka streha. Na posnetkih je razvidno, da je stanje precej resno, situacija pa se je ob nedavnih obilnih padavinah še poslabšala.

O zadevi še obvestili izvajalca in mariborsko občino

Zadevo smo preverili pri vodstvu vrtca, kjer so nam potrdili, da streha resnično zamaka. Vse od pomladi je pri vsakem dežju zamakalo pri vhodih, in sicer v avli vrtca. “Najprej le malo, z vsakim dežjem, pa zmeraj bolj. Na to od prvega zamakanja opozarjamo tako izvajalca, kakor tudi projektno pisarno Mestne občine Maribor. Moram povedati, da se vsi trudimo, da bi težavo rešili,” je pojasnila ravnateljica vrtca Darja Jaušovec.

Izvajalec je že večkrat popravljal tako streho, kakor tudi tesnjenje oken, še pove ravnateljica. Ker je streha nekoliko nestandardna (večkrat se lomi) imajo izvajalci krovnih del in tisti, ki so vstavljali okna velike težave, saj ne najdejo pravega vzroka za zamakanje. Ker izvajalec del in podizvajalci, ki so dela izvajali, niso prišli do zaključka in s tem odpravili težav, si je situacijo ogledal tudi sodni izvedenec, ki je zadevo predal sodišču. Čakajo na odgovor.

Razmere so glede na vreme zelo zaskrbljujoče. Tega se zelo dobro zavedamo.

Prostori v katerih se zadržujejo otroci in ostali zaposleni niso nevarni, saj v ostale prostore voda ne teče. Vhod v avlo, kjer je zelo zamakalo so tako zaprli za vse, za starše, otroke ter zaposlene. Odprt je bil drug vhod. “Omet, ki je nabreknil in že odstopa, hišnik sproti odstranjuje. S pomočjo gasilcev smo že zaščitili okna in stran strehe kjer je teklo v avlo in s tem ob morebitnem dežju ali sneženju, preprečili ponovno zatekanje vode. Izvajalec pa je obljubil, da se znova loti popravila takoj, ko bo vreme dopuščalo,” še pojasnjuje ravnateljica, ki dodaja, da se v vodstvu trudijo, da bi težavo karseda hitro odpravili.