Lokalno

FOTO: V Cerkvenjaku postavili moderno igrišče za odbojko na mivki

Damjan Veršič, 21.07.23 ob 03:40

Novo pridobitev, ki omogoča igranje odbojke tudi v nočnem času, že poskusno uporabljajo.

FOTO: V Cerkvenjaku postavili moderno igrišče za odbojko na mivki

Cerkvenjačani so se v teh dneh razveselili nove pridobitve. V tamkajšnjem športno rekreacijskem centru, v tako imenovanem medgeneracijskem parku Vitalin, je podjetje Lors, Sašo Lovrenčič s.p., uredilo osvetljeno igrišče za odbojko na mivki. Osvetlitev je zelo kvalitetna in omogoča nočno igranje odbojke na profesionalni ravni, igrišče pa se razprostira na površini, veliki kar 475 kvadratnih metrov, kar pripomore k temu, da je za varnost igralcev poskrbljeno tudi izven igralne površine. “Igrišče omogoča tekmovalno igranje odbojke na mivki,” nam je povedal direktor občinske uprave v Cerkvenjaku mag. Vito Kraner. 

Investicija je vredna dobrih 60 tisoč evrov (z DDV-jem), 23 tisočakov je primaknila Fundacija za šport. V okviru Vitalin parka so v Cerkvenjaku v preteklosti že zgradili balinišče in objekt za druženje z javnimi sanitarijami, igrišče za odbojko na mivki pa predstavlja drugo fazo ureditve parka. V prihodnjem letu bodo skušali realizirati še tretjo, ki bo obsegala postavitev fitnesa na prostem in igral, v okviru četrte faze razvoja Vitalin parka pa načrtujejo ureditev pumptracka. 

Igrišče je v poskusni uporabi

Kot je še pojasnil Kraner, je igrišče do uradne otvoritve v poskusni uporabi, brez rezervacij, kar pomeni, da se igralci sami dogovorijo o terminih koriščenja. “V primeru uporabe igrišča v večernem času ob osvetlitvi pa se je potrebno zaradi vklopa in izklopa reflektorjev obrniti na gospodarja Športno rekreacijskega centra Cerkvenjak Davida Poljanca (051 655 522).” 

potres
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Slovenija
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Uredništvo , Danes ob 07:50
Dnevna
Kdaj z vlakom iz Maribora v Ljubljano le v uri in pol?
problematični prometni režim
FOTO: Zakaj križišče na limbuški obvoznici ni krožišče?
Negotov položaj občin
Vedno večji računi za obvezne naloge, kaj bo pa z investicijami?