Mariborčan, ki je s slovensko reprezentanco osvojil odlično tretje mesto na Evropskem prvenstvu v odbojki, se te dni mudi doma, kjer je z mariborskim podjetjem začel prav posebno sodelovanje.

Minuli konec tedna je Slovenija proslavila odličen rezultat naših odbojkarjev. Na evropskem prvenstvu so osvojili bronasto kolajno, potem ko so v malem finalu v Rimu premagali Francijo. Za zmago so bili zaslužni prav vsi, na parketu so pokazali kako se igra timski šport. A za nekaj odločilnih točk, ki so odbojkarje pripeljale na stopničke, pa je bil zaslužen prav Mariborčan Rok Možič. S svojo odlično predstavo in 26-imi točkami je bil tudi najučinkovitejši igralec tekme. ‘‘V tistem trenutku se mi je odvalil kamen s srca, bilo je nekaj težkih trenutkov, še posebej poškodba Ropreta, ki je na celotnem prvenstvu igral odlično. Ni nam bilo lahko, v prejšnjih štirih prvenstvih smo uspeli premagati Poljake, želeli smo zmago, a so si jo takrat oni žal bolj. Predstava ni bila na tako visokem nivoju, kot bi si želeli in potem te po porazu čakajo še Francozi, ki so bili nekako trn v peti naše reprezentance. Čutili smo veliko pritiska, zadali smo si ga seveda tudi sami, tako je bila ta zadnja točka res posebna, počutili smo se, kot da smo osvojili veliki finale,” zadnjo točko podoživlja Možič.

Te dni se Možič mudi v Mariboru, kjer svoj čas preživlja z najbližjimi. Kot pove, so ga ti spremljali tudi na prvenstvu, ob vrnitvi domov pa je obiskal tiste, ki so mu čestitke in pozdrave lahko pošiljali le od daleč. A časa za druženje in obujanje zadnjih trenutkov tekme za bronasto kolajno, ni veliko, že v nedeljo namreč odhaja v Tokio, na kvalifikacije za Olimpijske igre. Kot poudari štajerski as, je odbojka ekipni šport, vsi soigralci imajo enake cilje. Slovenija na Olimpijskih igrah še ni igrala, a naš odbojkar verjame, da jim to skupaj lahko uspe, zakaj pa ne?

Postal je obraz zobne ščetke lokalnega podjetja

Izjemni odbojkar Rok pa je ravno sklenil novo mariborsko navezo. Postal je namreč obraz Premium zobne ščetke VBO, lokalnega podjetja VBO. ”Vesel sem, da so se odločili za sodelovanje in mislim, da lahko ustvarimo velike zgodbe. Ščetka je le prva izmed teh in mislim, da nas tudi v prihodnje čakajo dobri rezultati še posebej, ker je to prava mariborska naveza,” o sodelovanju pove Rok. ”Izjemno smo ponosni, kot vsi Mariborčani, na izjemne rezultate, ki jih dosega . S tem nam absolutno pomaga postaviti Maribor na zemljevid sveta in obenem daje ogromno vzpodbude mladim športnikom, ki se ukvarjajo z bilokaterim športom,” o pomebnosti Rokovih dosežkov pove Marko Kaloh.

Kot še pojasni, je bila njihova želja s sodelovanjem podpreti Roka, na njegovi poti, hkrati pa predstaviti Premium zobno ščetko VGO, katero je prav tako razvila Mariborčanka. Premium zobno ščetko VBO je v sodelovanju z Dentalno univerzo Kanagawa na Japonskem razvila dr. Vesna Kaloh, večkrat nagrajena zobozdravnica in ena vodilnih svetovnih strokovnjakinj s področja nevidnih zobnih aparatov Invisalign.  ”Zdelo se nam je fino združiti moči in prikazati, da je dvema meščanoma tega mesta uspel svetovni uspeh. Na eni strani Rok, eden najboljših odbojkarjev, na drugi strani dr. Vesna Kaloh, dokazana za eno najboljših ortodontk svetovne ravni,” o partnerstvu ponosno pove Marko Kaloh.

Rok je pri tem projektu sodeloval aktivno, ne gre samo za to, da je njegov obraz na njihovih ščetkah. ”Ker je bil, tako kot vsi ostali nenehno podvržen obiskom zobozdravnikov, je s svojimi nasveti, kako bi on želel, da ščetka izgleda, pomagal pri zasnovi zobne ščetke. Lahko še povem, da se že pripravlja nova Premium zobna ščetka VBO 2.0, kjer bodo nekatere njegove ideje še bolj upoštevane,” pojasni Kaloh. Kako bo nova ščetka izgledala in kaj bo Rokov pečat, zaenkrat pri podjetju še niso razkrili. Tako bomo na kreacijo Podjetja VBO in izjemnega odbojkarja Roka Možiča morali še malo počakati.