V centru mesta so se pričela gradbena dela na centralni enoti Nove KBM, ki bodo potekala do letošnjega septembra.

Poslovna stavba Centrala se bo prenavljala od maja do septembra letos, prav tako pa je v načrtih prenova enote RCA Tezno, ki se bo pričela avgusta in zaključila ob koncu decembra 2019.

Poslovanje banke bo nemoteno

Poslovanje banke zaradi prenove ne bo moteno, začasno preseljeni zaposleni pa svoje delo trenutno opravljajo na začasnih lokacijah. V banki so svojim uslužbencem ponudili možnost soodločanja pri vzpostavitvi novega delovnega okolja in izbrali so moderen odprti prostor z združenimi pisarnami, kar je trenutno trendovsko v poslovnem svetu večjih korporacij.

Ekipe se bodo preselile na nove, prenovljene lokacije postopoma, skladno s potekom del. Pritličje poslovne stavbe Centrala se ne bo prenavljalo in stranke bodo lahko bančne storitve opravljale enako kot doslej. Tudi fontana pred stavbo ostaja v sedanji obliki, zaradi obnove pa je trenutno zaščitena.

Namesto petih bank, le še dve

Namesto sedanjih petih poslovalnic Nove KBM – City, Maistrov dvor, nekdanja KBS, RCA Tezno in Centrala, bo banka ohranila dve: Centralo in RCA Tezno, s čimer bi, po besedah uprave, radi pomembno izboljšali komunikacijo in delovne procese. Hkrati bodo z obnovami zaposlenim ustvarili moderno, zaposlenim prijazno in stroškovno učinkovitejše delovno okolje.