Igrače gasilci podarijo otrokom na intervencijah, da jih vsaj malo potolažijo in da vsaj za trenutek pozabijo na nesrečo v kateri so bili udeleženi. Predstavniki iz Zaposlitvenega centra Avantus so gasilce Gasilske brigade Maribor presenetili s prav posebno donacijo.

Predstavniki iz Zaposlitvenega centra Avantus so gasilce Gasilske brigade Maribor presenetili s prav posebno donacijo.
“V podjetju kjer pridne roke invalidov izdelujejo igrače za otroke, so se odločili, da nam jih nekaj podarijo. A nekaj skoraj ne moramo reči, saj smo dobili dve veliki polni škatli teh čudovitih igrač,” so zapisali in dodali, da se bodo omenjene igrače pridružile številnim drugim igračam v vozilih številka 2, 4 in 17.

Učinek igrače zares izjemen

Igrače gasilci podarijo otrokom na intervencijah, da jih vsaj malo potolažijo in da, kot zapišejo v GB Maribor, vsaj za trenutek pozabijo na nesrečo v kateri so bili udeleženi. “Prizori, ki so jim otroci priča v raznih nesrečah, jih lahko zaznamujejo za celo življenje in učinek tako preproste igrače je v takem trenutku zares izjemen.”

FOTO: Gasilska brigada Maribor

Za donacijo so iskreno hvaležni, prav tako se zahvaljujemo vsem, ki so jim kdaj kaj donirali, a se žal vsakemu posebej ne morejo zahvaliti. Sedaj imajo zalog igrač zagotovo še za nekaj let, tako da se zahvaljujejo vsem, ki bi želeli še podariti kakšno, a jih imajo trenutno res veliko.