Nova igrala, postavljena v Mestnem parku, so prestala prvi preizkus.

Po mesecu dni so v Mestnem parku zaživela nova, večja igrala za otroke. Ob klasičnih igralih je bilo postavljeno tudi igralo v obliki velike ladje, iz katere se bodo otroci lahko spuščali po toboganih, nanjo plezali, se iz nje gugali in tako krepili svoje motorične sposobnosti. Igralna ladja bo povezana tudi z elementom vode in peska, ki bosta igri dodala senzorno izkušnjo.

Otroci se tako ne bodo igrali na klasičnih igralih. “Igrala imamo umeščena v različne materiale kot je voda in mivka. Postavljena so igralna korita, kjer se izteka voda po igralih in kjer bodo otroci lahko ustvarjali,” je pojasnila vodja projekta Mojca Lešnik.

Na voljo so tudi druga igrala, in sicer taka, ki so primerna za gibalno ovirane osebe in so nameščena na vseh novih igriščih, ki so jih postavili v okvirju projekta. Upoštevali so tudi na različne starostne skupine. Tako so tudi za starejše otroke na voljo igrala.

Projekt, ki je Mestni občini Maribor prinesel 26 novih igrišč, je skupno vreden 800.000 evrov.

“Vesel sem, da imamo moderna lesena, v tem primeru tudi interaktivna igrala, kjer bodo naši malčki postali inženirji, saj bodo lahko videli, kako se črpa voda, kako se dela na gradbiščih, gradili bodo svoje gradove in jih tudi podirali,” je ob slovesni predaji igral dejal mariborski župan Saša Arsenovič.

Nova igrala je v celoti doniralo podjetje Zavarovalnica Sava. Direktor poslovne enote Maribor Zavarovalnice Sava Valentino Mendek je dejal, da se trudijo delati dobro in se z veseljem odzivajo na vabila za take projekte: “Projektov je veliko, vedno se radi odzovemo, nekatere celo sami spodbudimo. Z veseljem smo se odzvali tudi na povabilo Mestne občine Maribor, da pomagamo pri postavitvi novih igral,” je dejal.

Prepričan je, da bodo lahko nova igrala zagotovila bolj varno in bolj brezskrbno igro otrok. Za varnost je ob igrišču nameščena tudi tabla z vsemi varnostnimi pravili.

Kot prvi so lahko nova igrala preizkusili otroci iz vrtca Borisa Pečeta.