Jožico Sluga je med iskanjem varstva za svoje ljubljenčke prešinila prav posebna ideja. Ob nemoči in pomanjkanju možnosti varstva v okolici, je zagledala poslovno priložnost in si zamislila lasten hotel za muce. S trdim delom, vztrajnostjo in strastjo do skrbi za živali pa je tudi uspešno opravila potrebne izpite in se izobraževala o oskrbi in varstvu hišnih ljubljenčkov.

Ogromno mačjih gostov prihaja iz Maribora

Jožica je začela z osnovno dejavnostjo varstva muck v domačem okolju, a se je zaradi navdušenja svojih strank odločila odpreti pravi hotel za mačke, ki se je kmalu razvil v priljubljeno destinacijo za mačje goste iz Maribora, Ptuja in širše okolice. Pri čemer zagotovo prevladujejo stranke iz Maribora. "Delo z mačkami je kot delo v vrtcu," pravi Jožica, "moraš se naučiti razumeti njihove karakterje in se s potrpežljivostjo povezati z vsako mačko." Prav s tem pristopom je pridobila zaupanje svojih gostov in ustvarila prijetno okolje, ki mačkam omogoča udobje, sprostitev in skrbno nego, medtem ko njihovi lastniki z mirno vestjo uživajo na dopustu.

Hotel za mačke Simba se ponaša s tem, da je ime dobil po njenem velikem kosmatem ljubljenčku, mucku pasme Maine Coon, ki je že zdaj prava ikona med mačjimi gosti.

[[image_1_article_63958]]

Medtem ko ljudje uživajo na dopustu, mačke uživajo pri Jožici

"Vi uživate na dopustu, prav tako morajo tudi muce," se je pošalila Jožica, ki trenutno zvesto nadaljuje svojo misijo, da ustvari varno in ljubeče okolje za mačje goste. Sama pove, da se otvoritve pa vse do danes ni zgodilo še nič posebnega, razen tega, da je občasno skrbela za kakšno razvajeno mačko, ki je zaradi dobre hrane pridobila na telesni teži.

"Razmišljam seveda o širitvi hotela, vendar ostajam zvesta mucam, saj preveč vsega hkrati ni dobro – vsaka sprememba namreč povzroča stres, kaj šele večje število muc naenkrat. Mačke se navežejo na prostor in tudi na lastnika, zato moram biti res potrpežljiva, da mi začnejo zaupati in ko to dosežeš je ves trud poplačan," je dejala.

Hotel za mačke Simba torej ni le kraj, kjer mucke najdejo zatočišče, temveč je prava oaza ljubezni in nege, ki sledi viziji Jožice Sluge.

[[image_3_article_63958]]