Člani Turističnega društva Cerkvenjak so se preteklo soboto zbrali pri družini Zorko v Cogetincih in se, podobno kot zadnjih devet let,  lotili izdelave večjega adventnega venca. Pri delu je sodelovalo 35 ljudi, venček s premerom tri metre in pol so izdelali iz bršljanovih listov in smrečja. “Vsi smo poprijeli za delo in venec izdelali v približno eni uri. Nato pa smo čas izkoristili še za prijetno druženje, kar je tudi pomembno. Skuhali smo še enolončnico, pijačo pa je prinesel vsak s seboj,” nam je povedal predsednik društva Alojz Zorko, ki je tudi pobudnik tega projekta. Popoldne so adventni venec prenesli v center Cerkvenjaka in ga postavili ob kapelo Janeza Nepomuka, v neposredno bližino potomke Stare trte z mariborskega Lenta, ki so jo v Cerkvenjaku poimenovali Johanezova trta. Člane turističnega društva je ob postavitvi pozdravil župan občine Cerkvenjak Marjan Žmavc, venec, na katerem je v nedeljo zagorela prva lanterna, pa je blagoslovil domači župnik Damjan Tikvič.

Včeraj (v ponedeljek) zvečer je Cerkvenjak postal še bolj čaroben. V središču občine so namreč zagorele praznične luči, še največ na lepo urejenem prostoru pred občinsko zgradbo.

Božično-novoletni sejem bo 15. decembra

Z prazničnimi dogodki v cerkvenjaški občini nadaljujejo v tem tednu. V četrtek, 7. decembra, društvo upokojencev prireja meddruštveno tekmovanje v igranju kart, 9. decembra bodo člani društva Krdebač pletli krdebače za humanitarni namen, 15. decembra pa bodo člani Društva upokojencev Cerkvenjak silvestrovali pri Breznikovih v Komarnici.

V petek, 15. decembra, bo na prostoru pred Občino Cerkvenjak božično-novoletni sejem, ki ga od 17. ure dalje prirejata Društvo za ohranjanje kulture Vincar in Kulturno društvo Cerkvenjak v sodelovanju s TIC Cerkvenjak. Ob 18. uri bosta nastopila Mešani pevski zbor KD Cerkvenjak in Vokalna skupina Sonus. Ob isti uri se bo v domu kulture začela delavnica za otroke – Lama zabava. Ob 19. uri si bodo zbrani na trgu lahko ogledali gledališko predstavo za otroke Pravljica za škrate gledališča Ku Kuc.

20. decembra Osnovna šola Cerkvenjak – Vitomarci prireja tradicionalni koncert Ujemi trenutek. Prireditev se bo v domu kulture začela ob 17. uri. Člani turističnega društva bodo 23. decembra pri cerkvi sv. Antona postavili jaslice, blagoslovili jih bodo 26. decembra, na božični večer pa se bodo občani iz vseh zaselkov z baklami odpravili k polnočnici. Zadnja večja letošnja prireditev pa bo 30. decembra, ko bo v domu kulture od 19. ure dalje celovečerni koncert folklorne skupine KD Cerkvenjak z gosti, Veselje vam darujemo, veselje vam prinašamo.