Modna scena je včeraj v Mariboru zvečer zasijala v vsem svojem blišču.

Mariborska modna znamka DH Fashion je včeraj proslavila svojo deseto obletnico obstoja z modno revijo “DAVID by DH Fashion“. Dogodek je potekal na skrivni lokaciji v mistični atmosferi, tovarne Metalna na Tenzu, zajel pa je retrospektivo ustvarjanja preteklih desetih let.

Začetki ustvarjanja

Temelje za Davidovo izjemno pot je postavila kreacija obleke za Majo Keuc leta 2014. Tisto leto se je poglobil v svet oblikovanja in začel osvajati svetovno modno sceno. Omeniti velja, da se je pri tem vedno trudil ostajati zvest sebi, tudi če se je njegov okus s časom spreminjal.

Biti v koraku s časom ne pomeni, da nisem zvest sebi, pravi Hojnik.

Vrhunec desetletnega praznovanja je bila predstavitev nove kolekcije, ki je zajemala zgodovinske elemente, ikonične umetnine in jasno vizijo za prihodnost. Vse to je bilo združeno v brezčasni modi. Kreacije so predstavile moč hebrejskih korenin, preporod umetnosti renesanse in edinstveni vizionarski pogled.

Po dogodku zadovoljstva David Hojnik ni skrival, z modno revijo je bil več kot zadovoljen. “Tu ni bilo dileme. Edino vprašanje je bilo, če bomo speljali, tako kot smo si zamislili in mislim, da je bilo več kot odlično. Boljše si skoraj ne bi mogel zaželeti.

Posebna priložnost za modne navdušence

Poleg tega je bil dogodek posebna priložnost, da se “navadni” modni navdušenci izkažejo na pravi modni pisti. Kar 20 od 40 modelov, je bilo namreč izbranih na avdiciji. Profesionalcem so se lahko pridružili brez predhodnih izkušenj. “Ste opazili razliko kdo je bil laik in kdo profesionalec? Mislim, da smo v redu izbrali, super so se vživeli. Vesel sem, da smo lahko dali tako priložnost oziroma komu na tak način omogočili neizživete sanje,” je modno revijo komentiral David Hojnik.