V Cerkvenjaku je v teh dneh pravo praznično vzdušje. Občinsko središče je razsvetljeno, na trgu pred občinsko zgradbo in domom kulture stoji novoletna jelka, ki so jo v tem tednu okrasili otroci iz vrtca in njihovi starši ter vzgojiteljice. Trg so včeraj proti večeru napolnili s kar 18 stojnicami, na katerih so svoje izdelke ponujali lokalni in drugi ponudniki. Tradicionalni božično-novoletni sejem sta pripravila Društvo za ohranjanje kulture Vincar in Kulturno društvo Cerkvenjak v sodelovanju s TIC Cerkvenjak.

Številni obiskovalci od blizu in daleč, bilo jih je blizu 500, so na stojnicah izbirali med lesenimi izdelki, testeninami, siri, medom, copati, božičnimi dekoracijami, mili, nakitom in drugimi stvarmi za darila in praktično rabo. Na voljo so bili topli napitki, gibanica in še kaj. Obiskovalci so, kot so nam povedali, uživali v bogati stojnični ponudbi in čarobnem decembrskem vzdušju: “Odlično je, posebej za otroke, zagotovo še pridemo. Najbolj so me pritegnila domača mila in dišeče svečke,” so povedali.

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

FOTO: Tjaša Oman

Otroci so uživali v ustvarjalnih delavnicah in v vožnji s kočijo

Že tako praznično vzdušje so s pesmijo popestrili še člani mešenega pevskega zbora KD Cerkvenjak in vokalna skupina Sonus. Otroke od prvega do šestega leta starosti je obdaril Božiček, ki je razdelil slabih 140 daril, za najmlajše so bile v avli kulturnega doma ves čas na voljo  ustvarjalne delavnice Lama zabave. Zbralo se je veliko otrok, ki so izdelovali hiške, voščilnice, … Na voljo so imeli različne materiale, s katerimi so ustvarili čudovite izdelke, ki so jih lahko odnesli domov. Lama zabava je, kot nam je povedala Lucija Senekovič, novoustanovljeno društvo, ki organizira športne dogodke, rojstne dneve za otroke in ustvarjalne delavnice. V novem letu bodo pripravili še lutkovne igre.

Otroci so se lahko v zameno za prostovoljne prispevke popeljali s kočijo, napisali pismo Božičku in se slikali s Fotokišto. Zanje so pripravili tudi božično predstavo.