V centru Jarenine je včeraj zvečer Alfi Nipič, glasbena legenda, pripravil velik koncert ob 60-letnici ukvarjanja z glasbo.

FOTO: Matjaž Wigele

Alfi Nipič, legenda zabavne in narodnozabavne glasbe, je včeraj zvečer v svojem domačem kraju, Jarenini, pod velikim šotorom pripravil koncert ob 60-letnici ukvarjanja z glasbo. Na veliki pokriti oder v neposredni bližini jareninske cerkve tik ob objektu nekdanje osnovne šole, kjer bodo uredili muzej Alfija Nipiča, je povabil še več svojih glasbenih prijateljev, s katerimi je v karieri uspešno sodeloval. Tako so se mu na odru pridružili Dejan Dogaja, Siniša, Luka in Pepi, Grazer Spitzbuam, Domen Kumer in domači ansambel Sladki greh, ki je po Alfijevem koncertu ostal na odru.

FOTO: Matjaž Wigele

V Jarenini živi že 47 let

Številni obiskovalci od blizu in daleč so včeraj zvečer prepevali že ponarodele Alfijeve pesmi, ki je v večurnem programu znova dokazal, da je tudi po nedavnih zdravstvenih težavah še vedno suveren na odru. “Zaradi objektivnih razlogov bom nekaj koncertov v povezavi z mojo 60-letnico namesto lani decembra naredil letos. Za prizorišče prvega koncerta sem izbral Jarenino, kjer živim že 47 let, v prihodnje pa bom se bom tako s koncertom kot mojo razstavo selil še kam drugam po Sloveniji. V tem trenutku zaradi negotovih razmer, povezanih s covidom, še ne morem natančno povedati, kje vse bom gostoval,” nam je povedal Alfi. Včerajšnji koncert, ki je bil del krajevnega in farnega praznika Krajevne skupnosti Jarenina (Velika gospojnica 2022), je bil posnet in bo v prihodnje predvajan v obliki televizijske oddaje.

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele

Na občini se nadejajo, da bo muzej zaživel prihodnje leto

Pomemben del koncerta je bilo slavnostno odkritje plošče na objektu nekdanje osnovne šole, na kateri je zapisano: “Muzej Alfi Nipič – Štajerska hiša glasbe”. Ploščo, ki predstavlja simbolični začetek urejanja muzeja, posvečenega jareninski glasbeni legendi, sta svečano odkrila župan občine Pesnica mag. Gregor Žmak in Alfi Nipič. Na občini so pojasnili, da so izvajalca za namestitev opreme že izbrali, trenutno pa je še objavljen razpis za izvajalca gradbenih del v objektu. “Računamo, da bomo z urejanjem muzeja začeli že v letošnjem letu. Upamo, da pa bo prihodnje leto že zaživel,” nam je povedal župan Žmak.

FOTO: Matjaž Wigele

FOTO: Matjaž Wigele