Katera dama je zaznamovala leto, ki se poslavlja od nas? Iščemo tisto, ki je v našem mestu ali okolici pustila svoj pečat in vas prepričala s svojo vizijo, karizmo, osebnostjo, ali življenjskim slogom. Tisto, ki ponosno zastopa sebe in vse druge predstavnice nežnejšega spola. Pomagajte nam izbrati fatalno žensko, ki je s svojo pojavo usodno zaznamovala leto 2022.

Cenjene bralke, cenjeni bralci Maribor24! Leto 2022 se od nas počasi poslavlja, z gotovostjo pa lahko trdimo, da nam je tudi letos postreglo z dogodki, ki jih ne bomo pozabili, prav gotovo tudi osebami, ki so vredne posebne omembe. Tudi letos smo izbrali nekaj dam, za katere smo v uredništvu prepričani, da so vnovič pustile svoj pečat ne le v našem mestu, ampak tudi nasploh. Pomagajte nam izbrati tisto, ki je po vašem mnenju pustila neizbrisen vtis v letu 2022.

V uredništvu spletnega medija vas vabimo h glasovanju za fatalko iztekajočega se leta, rezultate pa bomo razglasili 30. decembra. Nekatere izmed kandidatk smo povabili pred mikrofon in vam predstavili njihove vizije, življenjsko pot in uspehe, med njimi pa se bo za naziv najbolj usodne ženske “udarilo ” tudi kar nekaj starih novih županj.

Kdo je po vašem mnenju fatalka leta 2022?

  • Tamara Šnofl (28%, 609 glasov)
  • Urška Repolusk (22%, 487 glasov)
  • Nuška Gajšek (13%, 280 glasov)
  • Simona Mandl (12%, 250 glasov)
  • Maja Keuc (10%, 226 glasov)
  • Dr. Vlasta Krmelj (8%, 178 glasov)
  • Eva Lozina (5%, 104 glasov)
  • Jelka Vrečko (2%, 38 glasov)

Vseh glasov: 2.172

Loading ... Loading ...

Jelka Vrečko

Vodja županovega kabineta, ali bolje rečeno kar njegova desna roka, predvsem pa tista, za katero lahko z gotovostjo trdimo, da je imela levji delež pri županovi volilni kampanji, da je ta potekala tako, kot more. Redko, skoraj nemogoče je, da je ne boste opazili ob županu. Pa naj gre za javne medijske nastope ali seje in sestanke.

Urška Repolusk

Potem ko je uspešno županovala Rušam, se je nekdanja načelnica Upravne enote Ruše Urška Repolusk, ki je pred štirimi leti v drugem krogu županskih volitev v občini Ruše dokaj tesno premagala Tomija Prosnika, že drugič zavihtela na županski stolček. Prva dama Ruš je tako ena od 22 županij v 211 slovenskih občinah.

Eva Lozina

Zagotovo velja za najbolj fotogenično mestno svetnico, ki smo jo dobili v mariborskem mestnem svetu. Nepopolna mama je njen vzdevek na Instagramu, kjer s številnimi sledilci deli svoje vsebine, tako pa se je sprva imenoval njen blog, poln vsebin in različnih pogledov na materinstvo. Novopečena dvakratna mamica pa je prav tako uspešna lastnica marketinške agencije.

Vir: Eva Lozina Instagram

Nuška Gajšek

Še ena dama, ki se lahko pohvali z županskim mandatom. Ta pa ni kar tako. Med 12 mestnimi občinami bo v prihodnjem mandatu županovala le ena ženska. Na Ptuju je namreč Nuška Gajšek že v prvem krogu osvojila ponovni mandat na čelu občine. Politologinja, ki je izkušnje nabirala tudi v Evropskem parlamentu, se je sprva preizkusila kot strokovna sodelavka Socialnih demokratov v državnem zboru, nato pa krenila na pot samostojne politične kariere.

Foto: Stanko Kozel

Maja Keuc

Svoj odmevnejši glasbeni prodor je začela najprej v oddaji Slovenija ima talent, se kasneje preizkusila v tujini, zadnja leta pa aktivno ustvarja tako doma kot na tujem. Če bi njeno glasbeno prezenco morali opisati z eno besedo, bi bila ta drzno. V kreacijah, kjer se je nekdanja zmagovalka Eme, ki ustvarja pod umetniškim imenom Amaya, združila z znanim, prav tako mariborskim, modnim oblikovalcem Davidom Hojnikom, je premikala meje elegance in ženstvenosti, njen ognjevit videz, s katerim je navdušila publiko, pa ji je letos prinesel tudi nagrado za najboljšo podobo na Popevki.

Posnetek zaslona

Tamara Šnofl

Tudi Tamara Šnofl je s svojim predanim delom volivke in volivce vnovič prepričala in se ponovno zavihtela na županski stolček občine Kungota. Diplomirana pravnica in uspešna podjetnica, je bila nekdaj popularna pop zvezdnica, ki je v dekliški skupini BBT navduševala v 90i-ih, na županski stolček pa se je prvič zavihtela, ko je po treh mandatih spodnesla takratnega župana Igorja Stropnika.

Vir: osebni arhiv

Simona Mandl

Potem ko so koronski časi zaprli marsikatera vrata, je čez čeri epidemije največje nakupovalno središče v vzhodni regiji Europark uspešno vodila center managerka Simona Mandl. Poslovanje je po dveh letih stabilno, še več, center zaposluje že več kot tisoč zaposlenih in nudi pester nabor trgovin, obenem pa se lahko postavi ob bok trgovski ponudbi velikih svetovnih prestolnic.

Dr. Vlasta Krmelj

Še ena med županjami, ki so ji volivke in volivci tudi v drugo izkazali največjo podporo. Selnico ob Dravi bo vodila tudi naslednja štiri leta. Leta 2018, ko je postala županja, je bila občina v nezavidljivi kondiciji. V tem času je opravila veliko dela, in to kljub temu, da je bila neprofesionalna županja. Še vedno pa je namreč tudi direktorica Energetsko podnebne agencije za Podravje (Energap).