Zadnjega dupleškega “fašanka” se je udeležilo okoli 1000 ljudi.

Pustovanje 2020

Bliža se pustni čas, čas norčij in šemljenja, ki ga zaznamujeta dobra volja in navihano vzdušje, ko podimo zle zimske duhove in kličemo toplo pomlad. Da bodo pri tem uspešnejši, želijo v občini Duplek k sodelovanju v povorki »Fašank v Dupleku 2023« pritegniti čim več občanov. Pridružite se jim lahko v pustni povorki, ki bo v soboto, 18. februarja, z zborom mask v Zgornjem Dupleku na parkirišču v gramoznici med 12.00 in 13.00 uro. Zaključek povorke bo pred športno dvorano, kjer bo razglasitev najboljših mask in podelitev nagrad. Občina bo tudi tokrat poskrbela za pogostitev udeležencev.

Če želite sodelovati v dupleški pustni povorki, je potrebno izpolniti prijavnico in jo najkasneje do ponedeljka, 13. februarja, poslati na naslov: Občina Duplek, Trg slovenske osamosvojitve 1, 2241 Spodnji Duplek. Svojo udeležbo lahko najavite tudi preko e-maila [email protected]

Leta 2020 se je dupleške povorke udeležilo okoli 1000 ljudi

Zadnje organizirano pustovanje so v občini Duplek pripravili leta 2020. Takrat je na povorki sodelovalo 18 prijavljenih skupin, skupina kurentov in najštevilčnejša skupinska maska otrok iz vrtca in šole v Koreni ter Dupleku. Povorke se je skupaj udeležilo okoli 1000 ljudi. V navadi je, da maske po vnaprej določenih kriterijih ocenjuje posebna komisija, ki najboljše razvrsti na prvo, drugo in tretje mesto. Ob tem pa posebej nagradijo še šole in vrtce.

Pustovanje 2020

Pustovanje 2020