Lepi in sončni marčni dnevi so kot nalašč za dober sladoled.

FOTO: Mitja Mulec

Priljubljena Sladoledarna Kremko v Spodnjem Dupleku deluje že 15 let. Odličen sladoled lastne proizvodnje so letos prvič ponudili 8. marca, ko so ženske tudi počastili s kakšno kepico, od takrat naprej pa so njihova vrata odprta vsak dan od 10.00 do 20.00 ure, v toplejših dneh se boste lahko pri njih posladkali do 22-ih.

FOTO: Mitja Mulec

Med novostmi sta sladoled z okusom jabolčne pite in ledena kava

Kot nam je povedal lastnik sledoledarne Ilir Demiri, bodo ob 15-letnici pripravili več dobrodelnih in drugih dogodkov, tudi večjega osrednjega, na katerem ne bo manjkalo niti glasbe. O datumu bodo svoje stranke obvestili preko družabnih omrežij. Sicer pa so novo sladoledno sezono začeli z okusi, ki jih doslej v Sloveniji še ni bilo. “Izdelali smo sladoled z okusom jabolčne pite, ki jo bomo kombinirali še z malino in pistacijo. Pripravljamo še druge nove okuse, novost pri nas pa je tudi ledena kava.

FOTO: Mitja Mulec

In kakšni so letošnji sladoledni trendi? »Ti gredo v smeri karameliziranega krambla različnih okusov. V bistvu gre za posip, ki ga dodamo na sladoledno osnovno, in ga lahko kombiniramo še s kakšnim prelivom.” Trenutno njihova ponudba obsega 24 različnih sladolednih okusov, približno deset jih redno menjavajo, tedensko enega ali dva. Med standardne okuse, ki ne smejo manjkati, spadajo jogurti, kinderji, piškotki, cheesecake, oreo, black Hawaii, … Ves sladoled proizvedejo sami, vsak dan svežega. Uporabljajo naravne sestavine brez umetnih barvil in arom. “Tudi če so kakšne umetne snovi dovoljene, jih skušamo nadomestiti, npr. z barvami alg in ostalimi naravnimi barvili,” še pravi Demiri, ki je znanje s tega področja pridobival v Italiji. Ekipo so z letošnjim letom še okrepili; v lepo urejenem prodajnem prostoru za zadovoljstvo strank skrbi pet zaposlenih, v proizvodnji so trije.

FOTO: Mitja Mulec

FOTO: Mitja Mulec

Na voljo je tudi brez dodanega sladkorja

Ob nedeljah ponujajo sladoled brez dodanega sladkorja, v glavnem gre za sadno in mlečno sestavo. Že vrst let v njihovo sladoledarno ne prihajajo le Duplečani, temveč gostje s širšega območja. Veliko je Ptujčanov, Lenartčanov, Mariborčanov, … “Mislim, da je naš recept za uspeh kvaliteta. Nekaj pripomorejo tudi najmodernejši stroji, podoba sladoledarne in podobno.” Sladoled je mogoče odnesti tudi domov, v ta namen ponudijo posebno embalažo, v kateri se sladoled ohrani do dveh ur. Naš sogovornik pravi, da ga nekateri odpeljejo tudi v Gradec, na morje, … Demirijev najljubši okus je kombinacija pistacije in jogurta z marelico, največ povpraševanja pa je po kinderju, jogurtu z gozdnimi sadeži in piškotku.

FOTO: Mitja Mulec