Ob plačilu vstopnine bodo obiskovalci lahko prejeli tudi darilo po lastni izbiri.

Foto: Turistična kmetija Dreisiebner

Na turistični kmetiji Dreisiebner s Špičnika pri Svečini.so se pred časom odločili za celovito prenovo kompleksa turistične kmetije. Kljub nekaterim zapletom, ki so otvoritev razgledne ploščadi, odkoder se razprostira pogled nad priljubljenim srcem med vinogradi, zamikali, sedaj obnovljena terasa pričakuje nove obiskovalce.

Za obiskovalce tudi darila po njihovem izboru

Novica, da bo ogled srca med vinogradi, sicer priljubljene izletniške točke in motiva fotografov od blizu in daleč, odslej plačljiv, je sprva dvignila nemalo prahu. “Goste je enostavno treba omejiti. Nobene potrebe ni, da je naša razgledna točka masovno obiskana,” je dejala Andreja Dreisiebner. Sprva so v zameno za fotografijo srca uveljavili simbolične prispevke, sedaj je vstopnina enotna.

Ob prihodu na kmetijo obiskovalci poravnajo pet evrov, v kolikor pa želijo tudi darilo, doplačajo razliko. Prejmejo lahko naše buteljke, sokove, marmelade, žganje, oziroma kateregakoli izmed domačih izdelkov, ki smo jih pridelali na posestvu.

Vstop je za otroke do 15. leta in gibalno ovirane osebe brezplačen, slednjim je omogočeno nemoteno gibanje po posestvu,” še pojasnjuje Dreisiebnerjeva Ogledati pa si ni mogoče le edinstvenega srca med vinogradi, temveč se je mogoče sprehoditi po celotnem kompleksu in pobliže spoznati zgodbo in način dela na posestvu.

Na turistični kmetiji Dreisiebner so se tako letos odločili za večmilijonsko investicijo, ki je zajemala celoten kompleks, saj so bili prej ogledi težje nadzorovani in zanje veliko bolj obremenjujoči. Vtisi prvih obiskovalcev pa so večinoma pozitivni. “Seveda se tu in tam pojavijo tudi kakšne negativne kritike, vendar je teh manj. Obiskovalci so večinoma navdušeni, predvsem tujci, ki so podobnih praks že popolnoma vajeni,” razlaga Andreja Dreisiebner.