Priljubljena kantavtorica in skladateljica si je naklonjenost poslušalcev pridobila z ganljivimi interpretacijami pesmi znanih slovenskih pesnikov.

V občini Šentilj so se odločili, da letošnje poletje popestrijo z zanimivimi dogodki in prireditvami. Kot so sporočili, bo naslednji večji dogodek, ki bo zagotovo privabil številne obiskovalce od blizu in daleč, koncert Ditke oziroma njenega tria. Koncert bo potekal v soboto, 31. julija, ob 20.30 na parkirišču pri brodu na Muri v Sladkem Vrhu.

Predstavila bo kombinacijo pesmi z vseh izdanih albumov

Kantavtorica in skladateljica Ditka si je svojo prepoznavnost v slovenskem glasbenem prostoru ustvarila predvsem z uglasbitvami poezije priznanih slovenskih pesnikov, s svojo iskrenostjo in drugačnim avtorskim pristopom. Njena glasbena zgodba je zanimiva kombinacija uglasbene poezije in njenih avtorskih besedil v angleškem jeziku. Slednje so bile večkrat nagrajene na različnih skladateljskih tekmovanjih v tujini. Glasbo ustvarja skupaj s svojim očetom Gorazdom Čepinom, vsestranskim glasbenikom, ki je tudi član njene glasbene zasedbe in avtor vseh aranžmajev njenih pesmi.

V preteklih desetih letih je Ditka izdala tri albume – Ne bodi kot drugi (2013), Ne spreminjaj me (2016) in Ne bodi, kar nisi (2019), lansko leto pa v proslavitev jubileja še vinilno ploščo Ditka 10 (2020), na kateri so zbrane pesmi, ki so jo v času njene dosedanje kariere najbolj zaznamovale.

V preteklih desetih letih je Ditka izdala tri albume – Ne bodi kot drugi (2013), Ne spreminjaj me (2016) in Ne bodi, kar nisi (2019), lansko leto pa v proslavitev jubileja še vinilno ploščo Ditka 10 (2020), na kateri so zbrane pesmi, ki so jo v času njene dosedanje kariere najbolj zaznamovale. Na koncertu bo ob spremljavi odličnih glasbenikov, Gorazda Čepina na klaviaturah in Jana Lužnika na električni kitari, predstavila kombinacijo pesmi z vseh omenjenih albumov. “Vabljeni, da si privoščite večer za dušo. Nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega naj vas popelje v svet, kjer so sanje večne.”