Nogometni klub Cerkvenjak združuje 130 registriranih igralcev v selekcijah U7, U9, U11, U13, U15 in člani. Slednji igrajo v drugi ligi Medobčinske nogometne zveze Maribor. Letošnje leto je zanje zelo pomembno, saj zaznamujejo 25 let delovanja, ob tej priložnosti pa so pripravili dva odmevna dogodka. 

Tekma generacij 

14. junija so organizirali tekmo generacij, na katero so povabili nekdanje igralce, predsednike kluba in posameznike, ki so v preteklosti veliko naredili za NK Cerkvenjak. "Če nam to leto ni uspelo povabiti vseh, nam bo to gotovo uspelo v naslednjem ali prihodnjih letih, saj se je v Cerkvenjaku izmenjalo zelo veliko igralcev in nekaj vodilnih in drugih zaslužnih oseb," je povedal predsednik NK Cerkvenjak Jani Dimec. 

[[image_1_article_67597]]

Ekipo »veteranov« je vodil Andrej Kocbek, ki je ves čas prisoten v cerkvenjaškem nogometu, domačo ekipo pa trener Roman Žamut. Rezultat tokrat ni bil pomemben, v ospredju je bilo druženje, saj se nekateri fantje niso videli že vrsto let. Da pa je bila to tekma generacij v pravem pomenu, pa dokazuje dejstvo, da sta si nasproti stala tudi oče in sin. Da je bilo na zelenici vse tako kot mora biti, je poskrbel mednarodni sodnik Simon Grlec.

[[image_2_article_67597]]

91 otrok v nogometni šoli

Med 17. in 21. junijem pa so v Nogometnem klubu Cerkvenjak izvedli petdnevni projekt - 16. nogometno šolo. "V klubu smo bili pozitivno presenečeni, saj se je letošnje nogometne šole udeležilo kar rekordnih 91 otrok. Veseli smo bili, da se je učenja nogometnih veščin udeležilo tudi nekaj punc. Otroci so pet dni zaporedoma, v veliki vročini, nabirali nogometno znanje. V sredo pa nas je obiskal tudi nekdanji vrhunski nogometaš Mitja Lotrič, ki je nekaj svojega bogatega nogometnega znanja delil  z otroki na zelenici," pravi predsednik. 

[[image_3_article_67597]]

[[image_4_article_67597]]

Otroke je na zelenici vseskozi spremljalo deset trenerjev, pomoč pri izvedbi nogometne šole pa je nudilo še nekaj posameznikov in staršev otrok. "Vse otroke, ki še niso člani NK Cerkvenjak in so se udeležili nogometne šole, seveda vabimo k vpisu za redno treniranje v našem klubu. Ob zaključku se moram še enkrat zahvaliti vsem staršem, ki so vozili otroke cel teden na vadbo in seveda vsem simpatizerjem, ki so z raznimi donacijami pomagali, da smo prireditev uspešno izvedli," je zaključil Jani Dimec. 

[[image_5_article_67597]]