V Športno rekreacijskem centru Cerkvenjak je bilo danes slovesno.

V drugi polovici julija je podjetje Lors, Sašo Lovrenčič s.p. v Športno rekreacijskem centru Cerkvenjak, v tako imenovanem Medgeneracijskem parku Vitalin, uredilo osvetljeno igrišče za odbojko na mivki. Osvetlitev je zelo kvalitetna in omogoča nočno igranje odbojke na profesionalni ravni, igrišče pa se razprostira na površini, veliki kar 475 kvadratnih metrov, kar pripomore k temu, da je za varnost igralcev poskrbljeno tudi izven igralne površine.

Igrišče, ki omogoča tekmovalno igranje odbojke na mivki, so danes po poskusni uporabi tudi uradno predali namenu. Ob cerkvenjaškem županu Marjanu Žmavcu so se otvoritve udeležili tudi: Branko Zorman, predsednik Fundacije za šport, Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor, Saša Kocbek, predsednik Športne zveze Cerkvenjak, predstavniki izvajalca in nadzora, direktor občinske uprave mag. Vito Kraner, ravnatelj Osnovne šole Cerkvenjak – Vitomarci mag. Mirko Žmavc, dolgoletni župan Jožef Kraner, člani občinskega sveta in nadzornega odbora občine ter drugi obiskovalci.

Brez pomoči Fundacije za šport bi projekt težko izvedli

Župan Žmavc je v pozdravnem nagovoru poudaril, da je novo igrišče za odbojko na mivki del projekta Medgeneracijski park Vitalin II. faza, v okviru katerega so v preteklosti že zgradili balinišče in objekt za druženje. “V prihodnje na tem mestu sledijo še naprave za vadbo in igrala na prostem ter tako imenovani pumptrack. Zemljišča imamo dovolj.” Odbojkarsko igrišče pa so uredili na željo mladih, za njegovo izgradnjo pa zagotovili lastna proračunska sredstva ter se prijavili na razpis Fundacije za šport. “S strani fundacije smo pridobili sofinancerski delež v višini dobrih 23 tisoč evrov. Brez te donacije bi projekt težko izvedli. Celotna vrednost igrišča z razsvetljavo in naravnimi tribunami znaša več kot 63 tisoč evrov. Verjamem, da je ta naložba upravičena, saj smo pridobili prostor za druženje mladih, ki preveč posedajo pred računalniki in telefoni, in tudi za ostale generacije v naši občini, ki si želijo rekreacije.”

Zorman: Imamo posluh za športne objekte, ki so izven ubranih središč

Predsednik Fundacije za šport Branko Zorman je dejal, da se v fundaciji zavedajo pomena enakomernega razvoja športne infrastrukture na območju celotne Republike Slovenije, ki je eden od pogojev, da imajo vsi državljani enak dostop do športnega udejstvovanja. Ta ima dokazano multiplikativne učinke. “Lahko vam zagotovim, da imamo v trenutni sestavi sveta in vodstva fundacije izreden posluh do športnih objektov, ki so izven urbanih središč, saj je npr. tudi za območje Cerkvenjaka izredno pomembna ta športna infrastruktura, ki je eden od pogojev, da mladi ostajajo v svojem okolju in ne odhajajo v urbana središča.” Vsem občanom je zaželel prijetno in varno uporabo športnih objektov, športnikov čim več športnih uspehov, županu pa je čestital za odlično vizijo razvoja športne infrastrukture. “Glede na to, da sem tudi sam strasten igralec odbojke, pa se mogoče lahko enkrat dogovorimo za kako revialno tekmo.”

“Zdaj je ravno pravi trenutek, da odpremo to igrišče”

Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor, je dejal, da ga veseli, da so se športne zveze v regiji začele povezovati in da so skupaj stisnili moči ter pridobili glas fundacije, da se tudi v takšnem kraju, kot je Cerkvenjak, odvija šport. “V Športni zvezi Maribor smo menili, da mora tudi vaš kraj nekaj dobiti. Ponosen sem na to pridobitev, najbolj zaradi otrok, ki verjamem, da bodo to igrišče uporabljali. Da ne bosta v občini glavni disciplini samo nogomet in strelstvo.” Dodal je, da je zdaj ravno pravi trenutek, da odpremo to igrišče, saj so naši odbojkarji pred kratkim osvojili že četrto zaporedno žlahtno medaljo na evropskem prvenstvu, poleg tega nas jutri čaka praznik športa, ki ga z velikim ponosom en tretjič praznujemo pri nas.

Pred uradno otvoritvijo je župan Fundaciji za šport in Športni zvezi Maribor izročil zahvali za sodelovanje v projektu, nato pa skupaj z povabljenimi gosti prerezal trak na igrišču. Tudi sam je vzel v roke odbojkarsko žogo in v družbi sedmošolcev, ki so ob otvoritvi pripravili dve športno-plesni točki, izvedel prvi servis.

Športno rekreacijski center Cerkvenjak, ki se nahaja v južnem delu naselja Kadrenci, sicer obsega glavno in pomožno nogometno igrišče, dve tenis igrišči, tekaško progo dolžine 120 metrov, strelišče, balinišče, objekt za druženje, slačilnice in klubske prostore ter pokrito tribuno s 357 sedeži.