Pred Nogometnim klubom Cerkvenjak, ki igra v 2. članski ligi Medobčinske nogometne zveze Maribor, je še zadnja tekma pred premorom in nadaljevanjem prvenstva spomladi prihodnje leto. Potem ko so fantje v predzadnjem, 10. krogu, s 5 proti 0 izgubili proti ekipi NK Lenart, bodo to soboto, 4. novembra, ob 14. uri igrali na domačem terenu, njihov nasprotnik bo NK Kungota. Tekmo bodo odigrali na Športno rekreacijskem centru Cerkvenjak, nogometni klub iz Kungote, ki je na lestvici trenutno četrti, pa je za Cerkvenjačane že tradicionalno neugoden nasprotnik. Zato bo za domačine še toliko bolj pomembna bučna in številčna podpora s tribun.

Odlične rezultate dosegajo z nižjimi selekcijami

Cerkvenjaški klub trenutno na lestvici zaseda 6. mesto, so pa po besedah predsednika NK Cerkvenjak Janija Dimca v tej sezoni toliko boljši z nižjimi selekcijami v okviru nogometne šole, v kateri imajo okoli sto otrok. “Letos z otroki res delamo vrhunsko. Imamo selekcije U7, U9, U11, U13 in U15, vse so v tekmovalnem sistemu.” Na zadnji tekmi je selekcija U15 na gostovanju v Svečini proti Kungoti zmagala z 9 proti 1. Ekipa tako zaseda odlično 5. mesto lige s trinajstimi ekipami.

V spomladanskem delu prvenstva bodo igro z zunanjih igrišč preselili v telovadnice v Cerkvenjaku, Vitomarcih in Sveti Trojici ter si prizadevali za čimvišjo končno uvrstitev.