27-letni Alen Kirbiš iz Dobrovc bo v noči na soboto z ameriško himno nastopil na košarkaškem dvoboju med Miami Heat in Dallas Mavericks.

Ob prihajajoči tekmi NBA lige med Dallasom in Miamijem je posebna čast doletela Štajerca, 27-letnega Alena Kirbiša iz Dobrovc na Dravskem polju, poročajo za Siol.net.

Ekipi Miami Heat (Goran Dragić) in Dallas Mavericks (Luka Dončić) se bosta pomerila v noči na soboto (po našem času ob 2. uri). Pričakovati je, da se bo tekme v dvorani America Airline Center na Floridi udeležilo med 1000 do 2000 Slovencev, množici pričujočih pa ne bo zapel nihče drug kot Slovenec.

Glasbeno aktiven že na Drugi gimnaziji Maribor

“Na razpis sta me opozorila starša. Zanj sta izvedela v Facebook skupini, kjer se združujejo Slovenci, ki potujejo na ogled tekme. Sam prej potovanja v ZDA nisem načrtoval, zato sem, ko sem pred tednom dni izvedel, da so na podlagi posnetka, ki sem jim ga poslal, izbrali mene, moral na vrat na nos urediti še vse formalnosti za odhod onkraj Atlantika,” je za Siol dejal Kirbiš, ki je kot srednješolec obiskoval Drugo gimnazijo Maribor, kjer se je z glasbenimi odri prvič srečal kot član gledališke skupine EST (English Student Theatre). V skupini je deloval za čas celotnega srednješolskega šolanja in se preizkusil v številnih muzikalih.

Mladenič že medijsko prepoznaven

27-letnika ste morda že zasledili na televiziji, saj je leta 2011 nastopil na šovu Slovenija ima talent. 7 marca pa v Stožicah bo nastopil v zboru koncerta italijanskega opernega pevca Andree Bocellija. Danes poje v glasbeni skupini Triu Cantare (video), s katero se je prijavil tudi na letošnjo Emo, a niso bili izbrani. Prav tako obiskuje Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru.