Vrnil se je nekoč največji spletni portal za izmenjavo torrentov, ob katerem je pred več kot desetletjem odraščala generacija slovenskih "spletnih piratov". Ne samo slovenskih, Partis je bil priljubljen tudi širše, dokler ni zaradi spleta okoliščin ugasnil. Vrnil se je, ko sta sejanje in odjem torrentov daleč od nekdanje masovne uporabe, a hkrati to ni več tisti Partis, ki smo ga poznali, piše portal N1. 

"Potem ko se je pred tremi leti – ko so v francoskem podatkovnem centru OCHCloud zgoreli strežniki, prek katerih je deloval največji slovenski spletni ponudnik piratskih vsebin – Partis znašel v velikih težavah in je lani poleti dokončno ugasnil po smrti lastnika domene in glavnega programerja z vzdevkom antiloop, se je z novim letom vrnil v prenovljeni podobi. 

A pravzaprav je enaka zgolj domena, ki je bila registrirana leta 2006. Nekdanja skupnost Partisa pa je izbrisana, saj se stari uporabniki v sistem ne morejo več prijaviti s prej obstoječimi računi. Trenutno registracija novih uporabnikov še ni omogočena in so vsebine za zdaj na voljo vsem obiskovalcem spletne strani," še med drugim navaja portal N1.