Nutricionisti pogosto opozarjajo na številne priljubljene dodatke, kot so umetni sladkor in namazi z visoko vsebnostjo sladkorja, ki bodo dali kavi boljši okus, lahko pa res ogrozijo linijo.

Vendar pa obstaja nekaj začimb, ki vam dejansko lahko pomagajo hitreje in lažje shujšati ter pospešijo presnovo. To so cimet, kurkuma in kajenski poper, piše Shefinds.com.

Cimet

Če ste sladkosnedi, se vam ni treba nujno odpovedati sladkarijam, da bi shujšali. Čeprav bi vsekakor morali poseči po sladkarijah, je cimet odlična sestavina, ki jo lahko dodate jutranji skodelici kave.

Strokovnjaki pravijo, da lahko ta okusna začimba pospeši vaš metabolizem, poroča Glossy.

Črna kava ima številne koristi za zdravje, a tista z dodatkom cimeta je prava dobrina za telo. Strokovnjaki pojasnjujejo, da cimet izboljša inzulinski odziv, začimba pa deluje tudi protivnetno.

Kurkuma

Obstaja še ena protivnetna začimba, ki jo lahko vsak dan dodate svoji kavi in ​​tako pospešite svoj metabolizem. Kurkuma je. Ta živobarvna začimba vsebuje protivnetno sestavino kurkumin, ki pospešuje presnovo.

Začimbe, ki vsebujejo kurkumin, delujejo termogeno na telo in povzročijo, da telo proizvede več toplote, s tem pa porabi več kalorij.

Poleg tega je kurkuma polna antioksidantov, ki vam lahko pomagajo doseči vaše cilje glede izgube teže.

Kajenski poper

Kajenski poper je tudi odlična začimba za pospeševanje metabolizma in pomaga pri hujšanju. Ta začimba ima edinstven okus, ki je rahlo sladek.

Vsebuje snov, imenovano kapsaicin, odkrili pa so, da ima kapsaicin termogeni učinek, kar pomeni, da lahko začasno pospeši metabolizem in pripomore k večji porabi kalorij.

Zaviranje apetita in oksidacija maščob sta prav tako pomembni stvari, ki ju je treba imeti v mislih, ko gre za kajenski poper, ki pomaga pri izgubi teže in hitrejšem metabolizmu. Preprosto zatre željo po sladkem, kar vodi do manjšega vnosa kalorij.

Prav tako lahko poveča sitost, kar lahko pomaga pri nadzoru telesne teže.