Lajfstajl

Psihološki trik: nova športna oblačila so lahko dodatna motivacija za gibanje

Uredništvo , 11.01.24 ob 06:00

Ste se kdaj vprašali, kako lahko nova športna oblačila vplivajo na vašo motivacijo za gibanje? Da, obstaja znanstveno dokazana povezava …

Psihološki trik: nova športna oblačila so lahko dodatna motivacija za gibanje

Morda se vam zdi, da je so nova športna oblačila le nepomembna podrobnost, ki nima velikega učinka na vaše rezultate in zadovoljstvo. Vendar pa raziskave kažejo, da ima izbira športnih oblačil veliko vlogo pri tem, kako se počutimo med vadbo, kako zadovoljni smo s svojim telesom in kako se soočamo z izzivi.

Kaj pravijo strokovnjaki o povezavi med športnimi oblačili in motivacijo?

Po mnenju psihologov obstaja pojav, ki se imenuje »enclothed cognition« (prevod: oblečena kognicija), ki pomeni, da lahko oblačila, ki jih nosimo, vplivajo na naše misli, občutke in vedenje.

To velja tudi za športna oblačila, ki lahko v nas vzbudijo občutek samozavesti, moči in pripravljenosti. Če nosimo oblačila, ki so nam všeč, ki so udobna, ki ustrezajo našemu slogu in ciljem, potem se bomo bolj verjetno počutili dobro v svoji koži in bolj uživali v vadbi.

Učinek povratne zanke

Poleg tega lahko nova športna oblačila delujejo kot pozitivna povratna zanka, ki povečuje našo motivacijo in vztrajnost.

Ko kupimo nova športna oblačila, se namreč počutimo bolj zavzete za naš športni režim, saj smo vanj vložili denar in čas. To nas spodbudi, da se bolj redno ukvarjamo s športom, da upravičimo našo investicijo.

Trenutno na Jagrovih oddelkih tekstila ob nakupu oblačil kolekcije jesen in zima nad 20 evrov prejmete 25 % popusta!

Hkrati pa nam nova športna oblačila dajejo občutek napredka in dosežka, saj vidimo, kako se naše telo spreminja in prilagaja našim aktivnostim. To nas navdihuje, da nadaljujemo z našimi prizadevanji in si postavljamo nove izzive.

Kako izbrati nova športna oblačila, ki bodo povečala vašo motivacijo?

Če ste se odločili, da je čas za osvežitev vaše športne garderobe, potem imate srečo, saj na oddelkih tekstila Trgovine Jager trenutno poteka posebna akcija. Ob nakupu oblačil kolekcije jesen in zima nad 20 evrov prejmete 25 % popusta!

Na kaj biti pozorni pri izbiri športnih oblačil?

Kako pa sploh izbrati kakovostna športna oblačila, ki bodo prispevala k večji motivaciji in dejanskim rezultatom?

1. Izberite oblačila, ki so primerna za vašo vrsto vadbe.

Glede na to, s katerim športom se ukvarjate, boste potrebovali različna oblačila, ki bodo podpirala vaše gibe, preprečevala poškodbe in uravnavala vašo temperaturo. Če tečete, boste potrebovali oblačila, ki so lahka, zračna in odsevna, če pa se ukvarjate z jogo, boste potrebovali oblačila, ki so raztegljiva, mehka in ne ovirajo vaše fleksibilnosti.

2. Izberite oblačila, ki so udobna in kakovostna.

Nič ni slabšega, kot da se med vadbo počutite nelagodno zaradi oblačil, ki vas tiščijo, drgnejo, žulijo ali prepuščajo.

Zato je pomembno, da izberete oblačila, ki so narejena iz kakovostnih materialov, ki so odporni, prilagodljivi in prijazni do kože. Poleg tega je dobro, da preizkusite oblačila pred nakupom, da se prepričate, da vam dobro pristajajo in da se v njih počutite dobro.

3. Izberite oblačila, ki so v skladu z vašim osebnim slogom in cilji.

Čeprav je funkcionalnost športnih oblačil pomembna, pa je nezanemarljiva tudi njihova estetika, saj lahko oblačila, ki so vam všeč, povečajo vašo samozavest in veselje do vadbe.

Zato je dobro, da izberete oblačila, ki odražajo vašo osebnost, vaše preference in vaše cilje. Na primer, če želite biti bolj pogumni in drzni, lahko izberete oblačila z živimi barvami in vzorci, če pa želite biti bolj umirjeni in sproščeni, lahko izberete oblačila z nevtralnimi toni in preprostimi kroji.

Kje najti nova športna oblačila, ki bodo zadovoljila vaše potrebe in želje?

Če ste se navdušili za nakup novih športnih oblačil, potem se verjetno sprašujete, kje jih lahko najdete. Na srečo vam ni treba iskati daleč, saj lahko v najbližji poslovalnici Trgovine Jager najdete široko ponudbo modnih in kakovostnih športnih oblačil, ki bodo ustrezala vašemu okusu, proračunu in namenu.

Sploh v januarju, ko na oddelkih tekstila Trgovine Jager ob nakupu oblačil kolekcije jesen in zima nad 20 evrov prejmete 25 % popusta!

Med njihovo ponudbo tekstila tako izstopajo priznane blagovne znamke športnih oblačil, med katerimi velja izpostaviti znamko Under Armour, izjemno priljubljeno ter modno dovršeno znamko, ki vam ob udobju in stilu zagotavlja vrhunsko kvaliteto, ki prispeva k celostni športni izkušnji.

Pozor: ne pozabite na prehrano!

Ob novem zagonu in dodatni motivaciji, ki jo bodo v vaše športno udejstvovanje vnesla nova športna oblačila, pa nikakor ne pozabite na ustrezno prehrano, ki naj bo polna kakovostnih in hranilnih živil.

Sveži katalogi v Trgovine Jager prinašajo prav to – bogato izbiro svežega sadja in zelenjave, mesa in rib, mlečnih izdelkov, žit in oreščkov, ki vam bodo zagotovili vse potrebne vitamine, minerale, beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe.

Obilo uspeha pri vašem novem zdravem življenjskem slogu! Ne pozabite, da sta gibanje in prehrana ključna za vaše dobro počutje in srečo.