Pozabite na vrtoglave salonarje s tanko petko, platformo ali sandale z vsemi tistimi paščki.

Slika je simbolična.

Vse od trenutka, ko so se pojavili na trgovskih policah, Crocsi delijo javnost na tiste absolutne privržence, ki jih za nobeno ceno ne sezujejo in prisegajo nanje predvsem kar se tiče udobnosti, do tistih, ki menijo, da gre najbolj grde čevlje v zgodovini človeštva nasploh. Toda podjetju so najbrž prav ta diametralna nasprotja prišla še kako prav, letos so crocse za svoje sprejeli celo slavni, tudi nasploh pa gre najbrž za enega najbolj pogostih ponaredkov čevljev na planetu.

Podjetji Balenciaga in Crocs sta v preteklosti že sodelovali, kreativni direktor Balenciage Demna Gvasalia pa je že pred prvim sodelovanjem pohvalil crocse, ker naj bi bili po njegovem mnenju najbolj udobni čevlji na svetu. 

Crocs je letos sklenil sodelovanje z modnim velikanom Balenciaga, ki sicer slovijo po velikih supergah vpadljivih barv, tokrat pa so šli še korak dlje. Klasičnemu paru crocsov so dodali peto, v samo nekaj urah od javne objave sodelovanja, pa je njihov edini dobavitelj ugotovil, da je povpraševanje novem modelu poskočilo za kar 9.900%.

 

Črni ali zeleni? Katere bi si privoščili?

Črni ali zeleni? Katere bi si privoščili?

Plod sodelovanja je kolekcija pomlad/poletje 2022, kjer “elegantni različici” crocsov družbo delajo tudi čevlji do kolen ter cokle v sivi, črni in zeleni barvi.

Ali pa morda še bolj drzne v rožnati?

Ni kaj, ali ga sovražimo ali obožujemo, Crocs je naredil svoje velike korake na modnem zemljevidu.