Vroče poletne dni, večina ljudi najraje preživi ob morju. Preverili smo kje jih bodo preživeli nekateri znani Mariborčani.

Nekateri Mariborčani bodo poletje preživeli delavno, drugi so v dopustovanju že uživali.

Na road trip po Hrvaški

Pevka Kim Begovič je letos dopustovala s svojim fantom in z družino kot vsako leto: “Sem velik avanturist zato rada menjujem lokacije, tako da sva se s fantom odločila za majhen road trip po Hrvaški in vsak dan odšla dopustovati v drug kraj.”

“Definitivno rada raziskujem, zato se vsako poletje potrudim obiskati čim več krajev. Moj osebno najljubši počitniški kraj pa je Miami – Florida in komaj čakam, da se vrnem.”

Ponovno vzljubili gore in se odpravili na domačo morsko obalo

Petra Greiner – ustanoviteljica Zavoda 13 se namesto letnega daljšega dopusta, raje odloča za kratke pobege znotraj Slovenije. Kot nam je povedala, z možem tik pred poletjem pobegneta na vikend na domačo obalo. “Ker pa je moral sam nekoliko kasneje na služben team buildinge, sem jaz z vsemi otroki odletela na nedaleč proč oddaljeno turistično kmetijo Firbas na obrobje Prlekije, kjer smo po zajtrku hranili živali, čez dan počivali ob bazenu in se zvečer hladili na travi.”

Skupaj so obiskali Kekčevo domačijo in ponovno vzljubili gore ter se po mnogih letih ponovno odpravili na domačo morsko obalo, kjer so le z nočitvijo in zajtrkom tako čez dan in zvečer okušali odlično hrano piranskih gostiln.

Z vnuki na Korziki

Direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač je letošnji dopust preživel z vnukom in vnukinjo, ki sicer živita v Franciji. “Lepo je gledati in slišati, kako vnuki govorijo tudi materin slovenski jezik. Skupni dopust smo aktivno preživeli na Korziki, katera je lepa, s stabilnim vremenom in bogato zgodovino.”

“Letošnjega 15. avgusta bo namreč 250 let od rojstva, verjetno največjega sina Francije, Bonaparte Napoleona, kateri je v času Ilirskih provinc, dodal nekaj narodne samozavesti tudi Slovencem. V tem času so v šole uvedli slovenski jezik, zakone in druge predpise so začeli izdajati v slovenskem jeziku, ter uvedel je civilne poroke. Tudi imenu vina Šipon, naj bi dali francoski oficirji, za časa Napoleona.”

Športna družina na dopustu v Grčiji

Državna poslanka Lidija Divjak Mirnik je kot vsako leto, tudi letos dopustovala s svojo družino.

“Ker smo zelo športna družina izbiramo lokacije, kjer lahko kajtamo. Letos smo tako prvič kajtali na otoku Lefkasu v Grčiji. Ker s seboj peljemo kar nekaj opreme smo se odločili za potovanje z avtomobilom.”.

Po izdaji knjige dopust na čolnu in v prikolici

Mihaela Margan Kocbek si je po izdaji knjige privoščila oddih na čolnu s katerim so odkrivali bližnje otok v Dalmaciji. “Kiana je brez težav preživela ves dan na čolnu, se igrala, kopala in spala popoldanski spanec ob valovanju morja. To počnemo že vsa leta in na čolnu smo bili, ko je bila stara le nekaj mesecev.”

Počitnice že vrsto let preživljajo tudi v kampu v Dalamciji, natančneje pred Biogradom, kamor njen mož zahaja že trideset let. “Tam imajo stari starši čudovito prikolico, za katero poskrbi moj tast. Z možem pa sva letos počitnikovala še na otoku Murter. Prav tako v kampu. Tudi sama sem kot otrok s starši veliko kampirala in sicer na otoku Cresu. Takrat smo šotorili, kar je nekoliko manj lagodno kot kampiranje v prikolici.”

“Letos sva izkoristili počitnice tudi za to, da je bila veliko časa na morskem zraku, saj je to zelo zdravo za dihala. Kiana je imela namreč precej težav z raznimi virozami, kašljem in laringitisi. Tako, da upam, da smo ji dali dobro popotnico zdravja za jesen,” še pove ob koncu.

V apartma na Hrvaško

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič tudi letos dopustuje na Hrvaškem, kjer je že od leta 1991 lastnik apartmaja.

Delavno poletje, skok na bližje destinacije

Štajerski slavček Damjan Murko tudi letošnje poletje preživlja delavno. Kot nam dejal, si komaj odtrga nekaj dni za dopust. “Nastopi, promocije in organizacija porok po vsej Sloveniji mi zapolnijo skoraj vse dni tega vročega poletja. No za teden dni smo z družino že odpotovali k našim sosedom,  sedaj se odpravljamo še za nekaj dni v hribe in na bazene. Moj šest letni sin Tiar se vsega tega neizmerno veseli, tudi zato, se prisilim, da odložim delo in skrbi in se popolnoma odklopim.”

Ker je sin še majhen, se zmeraj odpravijo na destinacije, ki so bližje in kamor se ne potuje predolgo. Nekaj let zapored so dopustovali v Portorožu, letos in lani pa v Poreču. “Slovenija pa ponuja toliko krasnih destinacij, da bi bilo res škoda, da bi zmeraj namenoma bežali ven. Sicer pa naslednje leto načrtujemo malce večji in daljši oddih nekje v tujini,” nam pove ob koncu.