Ali radi menjujete položaje in kateri vam je med spolnim odnosom najljubši? Raziskava Spolno življenje Slovencev razkriva tudi najljubše erotične navade Mariborčanov.

Zanimivo je, da Mariborčani med seksom skoraj najmanj med vsemi Slovenci spreminjamo položaje. Menjavi poz med odnosom je naklonjenih le 11 odstotkov Štajercev, ki tudi pravijo, da v večini spolni odnos končajo v pozi, v kateri so ga začeli. Kljub temu pa je tretjina Mariborčanov odgovorila, da se užitkom prepuščajo “kakor kdaj” – veliko je odvisno od razpoloženja in navdiha.

Kateri položaj je najljubši?

V skoraj vseh regijah je najljubši položaj misijonarski. Še posebej priljubljen je med Prekmurci, kjer je misijonarski položaj izbrala skoraj v polovica vprašanih. Žensko zgoraj imajo najraje v spodnjesavski regiji in v Zasavju, Mariborčani pa so najbolj navdušeni nad položajem, ko je moški zadaj – enako tudi Korošci in prebivalci osrednje Slovenije.

Kaj ima z ljubljenjem izobrazba?

Misijonarski položaj je najbolj priljubljen pri vprašanih z osnovnošolsko izobrazbo, najmanj pa pri tistih z najvišjo stopnjo izobrazbe – ti najbolj uživajo, ko je zgoraj ženska. Visoki izobraženi prav tako zelo uživajo v sedečem položaju, tisti s srednjo ali poklicno izobrazbo pa so največkrat izbrali položaj “moški zadaj.”

Najmanj Slovencev uživa v odnosih na boku

Spolni odnosi na boku so med Slovenci najmanj priljubljeni, všeč so le 6 odstotkom vprašanih. V skupnem seštevku je ponovno zmagal položaj moški zadaj, ki ga je izbralo kar 20 odstotkov vprašanih.