Danes bo ob 19. uri v Wetrinskem inovativni družabni glasbeno-plesni jam v Mariboru. Jerneja Fekonja, mariborska plesalka sodobnega plesa vabi na dogodek, ki se ga lahko udeležite kot plesalci ali gledalci. Daniel Marinič z zvoki harmonike poskrbel za glasbeno spremljavo.

FOTO: sub.lab workshop

Fekonja je v združevanju različnih plesnih slogov, žive glasbe, skupnosti in kulturnega ozadja videla odlično priložnost za združevanje ljudi. »Povod, da sem naredila dogodek, je bila enostavna želja, da bi se v Mariboru družili plesalci in glasbeniki, predvsem zaradi veselja do plesa, glasbe in ustvarjenja. Zavedam se, da tak dogodek ni nobeno odkrivanje tople vode, vendar pa na žalost v Mariboru ne obstajajo kontinuirani plesni jami, kar je, glede na populacijo plesalcev, velika škoda,« je za nas povedala organizatorka.

Ples kot oblika druženja

»Vse skupaj je bila nenadna odločitev v soboto zvečer, preden odidem, zato bo in je organizacija namenjena zgolj druženju in raziskovanju, če kaj takega sploh funkcionira. Ker v tujini delam za projekt Melting pot – In between a performance, a pedagogical space and a party MELTING POT is a dance practice, which function as an alternative way of gathering people together, where participants can find a place to exchange dance experiences, have fun, challenge their dance and liberate different forms of energy, such as anger, joy, sexual or social frustration… – sem začela ples dovzemat kot obliko, ki ne rabi vedno biti dovršena virtuoznost, ampak je lahko le oblika druženja. In to si želim “prebuditi” na mariborski umetniski- plesni sceni,« še doda.

Plesalci so ob 18. uri vabljeni v Wetrinskega pred dvorano, kjer se bodo lahko tudi ogreli, obiskovalci, ki si bodo jam zgolj ogledali, pa so vabljeni ob 19. uri.

Plesalci so ob 18. uri vabljeni v Wetrinskega pred dvorano, kjer se bodo lahko tudi ogreli, obiskovalci, ki si bodo jam zgolj ogledali, pa so vabljeni ob 19. uri.