Leto in deset mesecev po smrti nekdanjega športnega novinarja Aleša Tihca, ki je izkrvavel v stanovanjski hiši v Brunšviku, je mariborska tožilka Mateja Artenjak po poročanju časnika Večer vložila obtožnico proti pokojnikovi ženi Ireni Tihec. Očita ji, da je moža med prepirom zabodla s kuhinjskim nožem in s tem zakrivila kaznivo dejanje uboja.

Irena Tihec naj bi bila tisti dan žrtev brutalnega nasilja

Žena torej tožilke ni prepričala, da je 15. aprila 2022 v kuhinji pograbila nož iz strahu za lastno življenje, danes še piše Večer. Kot so izvedeli od dobro obveščenih virov blizu policije, je bila Irena Tihec tistega dne sicer res žrtev brutalnega nasilja. Pričakovati je, da bo obramba zoper obtožnico ugovarjala, saj je že v predkazenskem postopku in kasneje v sodni preiskavi nasprotovala trditvi tožilstva, da je obdolžena kriva uboja.

Kot so aprila 2022 sporočili kriminalisti, je osumljenka med prepirom moškega zabodla v predel prsnega koša. Ta je ob tem dobil tako hude poškodbe, da je na kraju dejanja umrl. Predmet, s katerim je osumljenka storila kaznivo dejanje, so kriminalisti našli na kraju dejanja.

Še isti dan so takrat 47-letni ženi odvzeli prostost zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboja in preiskovalni sodnik je zoper njo odredil pripor. Nekaj dni kasneje je izvenrazpravni senat po pritožbi obrambe odpravil pripor. Osumljenka se je sklicevala na obrambo pred nasiljem moža, zato je senat odločil, da ni ponovitvene nevarnosti in da ni nagnjena k nasilnemu vedenju.

Policija do takrat v njuni zakonski skupnosti ni posredovala.