Včeraj, ob 19.24 so bili na PU Maribor obveščeni o prometni nesreči s smrtnim izidom na avtocesti A1, na odseku Tepanje - Slovenska Bistrica, v smeri Sl. Bistrice, izven naselja Preloge. Kot kažejo prve ugotovitve, je voznik osebnega avtomobila trčil v delavca, izvajalca rednega vrdrževanja avtoceste, ki je tedaj opravljal vzdrževalna dela na odstavnem pasu. Njegove poškodbe so bile tako hude, da je na kraju, kljub pomoči reševalcev, umrl.

Na kraju trčenja ni ustavil, vendar se je tja vrnil kasneje

O nesreči sta bila obveščena dežurna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik. Voznik na kraju trčenja ni ustavil, pač pa se je tja vrnil šele kasneje. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,64 mg/l alkohola), so sporočili s PU Maribor.

Danes policisti PPP Maribor nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin navedene prometne nesreče in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Gre za 12. prometno nesrečo s smrtnim izidom (12) na območju PU Maribor letos, v katerih je življenje izgubilo 13 oseb (lani 14).