Kronika

Vozniku s skoraj 200 kilometrov na uro stopili na prste

Uredništvo , 30.06.23 ob 13:52

Voznik osebnega avtomobila je pri omejitvi 130, vozil kar 194 kilometrov na uro.

Vozniku s skoraj 200 kilometrov na uro stopili na prste

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj med 08. in 16. uro sodelovali v poostrenem nadzoru, ki je potekal na območju celotne države. Kot so sporočili, je bil poudarek nadzora na ugotavljanju kršitev povezanih z neustrezno varnostno razdaljo na avtocesti.

V poostrenem nadzoru so na avtocesti na celjskem območju zaznali 47 voznikov, ki pri vožnji niso upoštevali ustrezne varnostne razdalje. 46. so izdali plačilne naloge, enega so opozorili. Za tovrsten prekršek je predpisana globa v višini 200 €.

Obravnavali so tudi prehitro vožnjo in prekršek prepovedi prehitevanja

Med nadzorom so obravnavali še voznika osebnega avtomobila, ki je pri omejitvi 130 km/h, vozil kar 194 km/h. Dvema voznikoma tovornih vozil, ki nista upoštevala prepovedi prehitevanja na avtocesti in vozniku osebnega avtomobila, ki ni upošteval predpisane hitrosti vožnje so izdali plačilne naloge.

”Voznike ob tej priložnosti znova opozarjamo, naj bodo med vožnjo pozorni na primerno varnostno razdaljo med vozili. Na določenih avtocestnih odsekih so narisane puščice, ki opominjajo na primerno varnostno razdaljo. Razmik med puščicama vozniku sporoča, kakšna mora biti trenutna varnostna razdalja pri hitrosti 130 km/h. Ko vozilo doseže prvo puščico, mora biti vozilo pred njim že pri naslednji puščici. Razdalja med dvema puščicama torej prikazuje pravilno razdaljo med dvema avtomobiloma, ki vozita toliko, kot je največ dovoljeno. Na avtocestah, kjer so dovoljene hitrosti višje, je upoštevanje varnostne razdalje še posebej pomembno” so še sporočili s policije.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51