Včeraj sta se v Podravju zgodili dve hujši prometni nesreči. Tri osebe so hudo telesno poškodovane, ena pa lažje.

Včeraj, 23. julija 2021, ob 9.25 se je na lokalni cesti Muretinci-Moškanjci v kraju Zagojiči v občini Gorišnica zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v nasproti vozečega voznika osebnega avtomobila.

V trčenju je povzročitelj zadobil lažje telesne poškodbe. Nasproti vozeči voznik in potnik v njegovem vozilu pa sta se v nesreči hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v Splošno bolnišnico dr. Jožeta Potrča Ptuj.

“Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo na Ptuju, nasproti vozečemu vozniku pa bo izdan plačilni nalog, saj je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja,” so napovedali na Policijski upravi Maribor.

Tovornjak zapeljal na njivo, potnica hudo poškodovana

Ob 16.30 se je prometna nesreča zgodila še na regionalni cesti izven naselja Pavlovci v občini Ormož. Voznik tovornega vozila je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal s ceste na njivo, kjer se je vozilo prevrnilo na bok. V nesreči je potnica v vozilu zadobila hude telesne poškodbe. Tudi v tem primeru bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Foto: PGD Ormož, 112 Ptuj, Facebook

Telefon je zazvonil več kot tristokrat

Policisti operativno-komunikacijksega centra Policijske uprave Maribor so med 6. uro včeraj in 6. uro danes na interventno številko 113 sprejeli 319 telefonskih klicev. Od tega so bili 104 interventni oziroma takšni, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so policisti Policijske uprave Maribor med drugim obravnavali devet kaznivih dejanj, 24 prometnih nesreč, dva zasega vozil, 21 kršitev javnega reda in miru, pri nedovoljenem prehodu državne meje pa so ustavili tri tujce.