Prihodnji teden bo na sodiščih v Mariboru v luči nadaljevanj različnih sojenj.

V ponedeljek se na okrožnem mariborskem sodišču pričenja odškodninska tožba Karin Kosi v višini dobrih 85.000 evrov proti Verbundu zaradi škode po poplavah drave leta 2012. Dan kasneje se bodo ponovno zbrali na okrajnem sodišču na predvidenem nadaljevanju sojenja suspediranemu predsedniku mariborskega delovnega sodišča Stanki Omerzuju zaradi obtožb o zalezovanju.

Nadaljevanje večih sojenj že v prihajajočem tednu

V sredo, 20. marca, se nadaljuje sojenje nekdanjemu direktorju Elektra Maribor Andreju Zorcu in soobtoženim za domnevno koruptivne posle. V četrtek se bosta na sodišče ponovno pripeljala Šiško in Lesjak, kjer ju v primeru Štajerska varda obtožbe bremenijo ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Le pol ure kasneje, ob 9.30, se bo nadaljevalo tudi sojenje eritrejskemu državljanju Andhomu Musseju zaradi obtožb o poskusu uboja med napadom na rojaka pri mariborski integracijski hiši. Še isti dan pa bi lahko, v kolikor sojenja ne bo v torek, na zatožno klop sedel predsednik mariborskega delovnega sodišča Stanko Omerzu.

Teden pa se bona sodišču sklenil s še nadaljevanjem sojenja Andreju Šišku in Mateju Lesjaku na okrožnem sodišču v Mariboru.