Policisti Postaje prometne policije Maribor so 17. 5. 2024 okrog 19:15 na območju občine Benedikt opravnavali prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo, ko je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubila oblast nad kolesom, ter zapeljala desno v odvodni jarek, kjer je obležala. Sama je nato kraj zapustila in istega dne poiskala zdravniško pomoč v splošni bolnišnici Ptuj. Zoper kolesarke bo uveden prekrškovni postopek, so sporočili s PU Maribor.

Obravnavali večje število tujcev

Policisti Policijske postaje Gorišnica so prav tako 17. 5. 2024 okrog 8:40 na območju občine Cirkulane obravnavali 27 tujcev, od tega 25 državljanov Sirije in 2 državljana Egipta, ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Hrvaško in Slovenijo. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so medtem 18. 5. 2024 okrog 0:40 na območju občine Šentilj obravnavali 3 državljane Maroka. ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Slovenijo in Avstrijo. Avstrijski varnostni organi so tujcem na Šentilju zavrnili vstop v Avstrijo. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito.

Na PU Maribor so včeraj obravnavali tudi dva večja vloma. Več: Vlomilci na delu v Mariboru: Materialna škoda znaša kar 16 tisoč evrov

Policisti Policijske postaje Ormož so še nato 18. 5. 2024 okrog 2:30 na območju občine Središče ob Dravi obravnavali 5 državljanov Irana. ki so na nedovoljen način prestopili notranjo mejo Evropske unije med Hrvaško in Slovenijo. Tujci so v postopku podali namero za mednarodno zaščito.

101 intervencij

Policisti Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so na številki policije 113 za komunikacijo v sili v času od 5. ure 17.5.2024 do 5.ure 18.5.2024 prejeli 309 klicev, med katerimi je bil 101 interventni dogodek. Od tega:

- 15 s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari.

- 37 prometnih nesreč. V 1 prometni nesreči je bila 1 oseba hudo telesno poškovana, v 2. prometnih nesrečah so bile 4 osebe lahko telesno poškodovane. V ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Od tega je bilo 9 prometnih nesreč z udeležbo divjadi.

-  11 kršitev javnega reda in miru. Od tega 7 kršitev na javnih krajih in 4. kršitve v zasebnih prostorih. 1. osebo so pridržali do streznitve