Mariborski policisti so od konca januarja do začetka aprila obravnavali kar 11 primerov kraje platišč s pnevmatikami iz osebnih avtomobilov višjega cenovnega razreda.

V opravljeni kriminalistični preiskavi so mariborski policisti ugotovili, da sta za najmanj 11 tatvin kriva dva osumljenca, zoper katera bodo vložili kazenski ovadbi na mariborsko tožilstvo.

Kot so sporočili z Policijske uprave Maribor, sta osumljena vozila podložila s tlakovci, z njih odvila platišča in jih odnesla skupaj s pnevmatikami. Pozneje sta jih nekaj prodala določeni osebi, ki jih je nameravala prodati naprej.

Osumljenca sta že pred tem isti osebi prodala dva kompleta pnevmatik s platišči, ki so prav tako izvirale iz tatvin, izvršenih marca letos. Policisti so platišča preprodajalcu zasegli, nato pa z dodatnim zbiranjem obvestil identificirali oba osumljenca.

Na podlagi zakona o kazenskem postopku so obema odvzeli prostost in pri njiju opravili hišni preiskavi, v katerih so pri enem od njiju na njegovem vozilu našli nameščen še en komplet ukradenih platišč s pnevmatikami, ki sta jih prav tako ukradla marca.