Zaradi preverjanja, ali stranka izpolnjuje pogoj prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT), je marsikje precej nejevolje.

Slika je simbolična.

Petrol je med drugim poročal o incidentu, ko je ena od strank svoje vozilo pustila na bencinskem servisu; odstraniti ga je morala policija.

Z današnjim dnem so v veljavo stopile obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Nujen je za obisk katere koli trgovine z izjemo živilskih, upravne enote, sodišča ali za uporabo javnega potniškega prometa. PCT je treba denimo izpolnjevati tudi na bencinskih servisih, na poštah in bankah.

Ponekod je zaradi tega tudi precej hude krvi. V Petrolu so za STA pojasnili, da na njihovih prodajnih mestih preverjanje pogoja PCT sicer poteka tekoče, a je nejevolje med kupci precej, zaposleni pa so deležni številnih žaljivk in zmerjanja.

Dopoldne je na prodajnem mestu v Brežicah prišlo tudi do incidenta. Kot so za STA pojasnili v Petrolu, je ena oseba želela napolniti rezervoar na vozilu, a zaradi neizpolnjevanja pogoja PCT tega ni mogla storiti, zato je zaklenila avto in ga pustila na območju prodajne enote. Avto je po prijavi Petrola odstranila policija, ki zdaj vodi postopek zoper osebo.

Petrol naj bi omilil omejitve glede točenja goriva

Pred kratkim naj bi na enem od bencinskih servisov Petrol na Koroške zaposleni že dobili nova navodila. Po novem lahko gorivo natočijo in plačajo vsi uporabniki, poročajo koroskenovice.si.

Kot so še zapisali pri koroskenovice.si., so zaposleni na Petrolu, so agregate že sprostili, le ti niso več zaklenjeni. Zaposleni pa naj bi od vodilnih dobili navodila, da stranko opozorijo glede izpolnjevanja pogoja PCT oz. jo po njem povprašajo. Postrežejo jo pa v vsakem primeru. Tako lahko po novem na Petrolu gorivo točijo in plačajo vsi, tudi tisti, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, še poročajo koroskenovice.si.

Na pošti PCT preverjajo z izjavo stranke

V Pošti Slovenije so poudarili, da imajo mrežo 482 poslovalnic. Pri družbah za zasebno varovanje so preverjali, ali jim lahko zagotovijo zaposlene, ki bi pomagali preverjati izpolnjevanje pogoja PCT ob vhodu v poslovalnice, a jim tega nihče v Sloveniji ni mogel zagotoviti. Zato potrošnike o potrebi po izpolnjevanju pogoja PCT obveščajo ob vhodih v poslovalnice, sam pogoj pa preverjajo z izjavo stranke.

“Pri opravljanju dela se bomo srečevali z različnimi situacijami, tudi negodovanjem strank,” se zavedajo na Pošti Slovenije. Prizadevali si bodo za kakovostne storitve, državnim organom pa so tudi že predlagali, da pošto izvzame iz sistema PCT.