S ciljem zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor so v nedeljo, 19. maja 2024, med 12. uro in 19. uro, izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti in kršitev voznikov enoslednih motornih vozil. Poostren nadzor se je izvajal po metodologiji »Veriga« z več zaporednimi kontrolami hitrosti na določenih cestnih relacijah, ki na območju Policijske uprave Maribor izstopajo po problematiki hitrosti v cestnem prometu oz. varnosti voznikov enoslednih motornih vozil.

V poostrenem nadzoru so ugotovili 82 prekoračitev hitrosti, od tega 53 kršitev v naseljih, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 79 kršiteljem izrečena globa (s predpisanim številom kazenskih točk), 3. kršitelji so bili opozorjeni.

Prav tako je bilo v poostrenem nadzoru ugotovljenih 8 kršitev voznikov enoslednih motornih vozil, pri čemer sta bili 2. enosledni motorni vozili tudi zaseženi, 2 tovrstna voznika sta vozila pod vplivom alkohola (do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka). Zaradi kršitev je 4. voznikom enoslednih motornih vozil bila izrečena predpisana globa, 2 sta bila opozorjena, zoper 2 pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, so sporočili s PU Maribor.