V tragičnem dogodku v mestu Čeljabinsk na zahodu Rusije je moški, ki se je oblekel v Božička, zdrsnil s 24-nadstropne stavbe ter padel v globino. Moški je bil izkušen plezalec, vendar naj bi pri manipulaciji varnostnih vrvi storil napako, kar je privedlo do grozljivega padca z višine približno 73 metrov. Tragični dogodek se je zgodil med praznovanjem, kjer so bile prisotne tudi družine, vključno z možem žrtve in otrokom. 

Najprej so mislili, da je padec del nastopa

V trenutku nesreče mnogi gledalci niso takoj doumeli resnosti dogodka, saj so mislili, da je padec del nastopa. Moški je padel na kovinsko konstrukcijo, nadstropje nad tlemi, kar je prisotnim preprečilo pogled na tragičen prizor.

Družba, ki je organizirala prireditev, je izrazila globoko obžalovanje in se opravičila za nesrečo. Potrdili so, da je bil plezalec izkušen strokovnjak, vendar se je ta praznični dogodek sprevrgel v tragično nesrečo, ki je pretresla vse prisotne. Okoliščine nesreče so zahtevale preiskavo s strani ruskih državnih preiskovalcev, ki preverjajo morebitne kršitve varnostnih pravil.