Kronika

Gasilci po obsežnem požaru še vedno na delu, opozorila še veljajo

Uredništvo , 27.01.24 ob 09:08

Požar so do poznih nočnih ur popolnoma umirili, a poteka gašenje posameznih žarišč, gasilci upajo, da bodo še danes prišli do vseh.

Gasilci po obsežnem požaru še vedno na delu, opozorila še veljajo

Škofjeloški gasilci so ob pomoči poklicnih in prostovoljnih gasilcev iz drugih občin včeraj, 26. januarja 2024, uspeli omejiti požar, ki je izbruhnil v objektu industrijske cone v Škofji Loki. Gasilci pa danes še vedno gasijo posamezna žarišča.

Obsežen požar pomagalo gasiti 130 gasilcev z 22 vozili

"Požar smo do poznih nočnih ur uspeli popolnoma umiriti, žarišča bomo gasili tudi tekom dneva. Upamo, da bomo še danes prišli do vseh," je za 24ur.com povedal vodja intervencije Tomaž Ažbe. Na terenu ostaja 15 gasilcev.

Obsežen požar je pomagalo gasiti 130 gasilcev z 22 vozili. Gasilci bodo na kraju po potrebi tudi v naslednjih dneh, so sporočili s škofjeloške občine.

V požaru ni bil nihče poškodovan, premoženjska škoda pa bo velika. Vzrok požara bodo ugotavljali kriminalisti.

Ažbe je povedal, da je zagorelo v nekdanji obrtni coni Gorenjske predilnice, požar pa se je po ostrešju kompleksa razširil na različna podjetja. Zagorelo je skladišče podjetja Bandag, ki se ukvarja s prodajo pnevmatik.

Še vedno velja poziv ljudem, naj ne hodijo na kraj in naj se ne zadržujejo v bližini, da bodo interventne službe nemoteno lahko opravljale svoje delo. Še vedno velja tudi opozorilo okoliškim prebivalcem, naj ne odpirajo oken, saj so delci še vedno prisotni v zraku.