Kronika

FOTO: Pri 18-letniku našli pištolo in pripomočke za izdelavo eksploziva

Uredništvo , 01.02.24 ob 12:53

Policisti so pri hišni preiskavi našli in zasegli pištolo, več zavitkov konoplje in hašiša ter predmete, ki se uporabljajo pri preprodaji in uživanju prepovedanih drog.

FOTO: Pri 18-letniku našli pištolo in pripomočke za izdelavo eksploziva
Vir fotografij: PU Celje

Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje so dravograjski policisti opravili hišno preiskavo pri 18-letniku iz okolice Dravograda. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Celje, so dravograjski policisti pri hišni preiskavi našli in zasegli pištolo, več zavitkov konoplje in hašiša ter predmete, ki se uporabljajo pri preprodaji in uživanju prepovedanih drog.

Našli še pripomočke za izdelavo eksploziva

Dodatno so v prostoru, prirejenem za izdelovanje razstreliva, našli in zasegli še 1850 kosov prepovedane pirotehnike, en kilogram smodnika, pet kilogramov različnih snovi za izdelovanje eksploziva, 30 večjih tulcev, napolnjenih z eksplozivom, in vžigalno vrvico domače izdelave.

Policisti bodo 18-letnika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj grožnje in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom. V povezavi z zaseženo prepovedano drogo in prepovedanimi pirotehničnimi izdelki pa bodo zoper njega uvedli tudi postopek o prekršku.

*Vir fotografij PU Celje

Galerija