Kraj dejanja so že v jutranjih urah obiskali tudi policisti, se pogovorili s predsednikom kluba in izdelali uradni zaznamek.

Člani Nogometnega kluba (NK) Duplek so danes zjutraj z velikim ogorčenjem in žalostjo pogledovali proti klubskim prostorom ob tamkajšnji osrednji osnovni šoli in igrišču v Spodnjem Dupleku. Naleteli so namreč na nadvse neprijeten prizor oziroma na pravo razdejanje, ki ga je za seboj pustil vlomilec.

NK Duplek: »Sramota«

Dejanje so na klubskem profilu socialnem omrežju ocenili kot sramotno. »Danes ponoči je nekdo vdrl v naše klubske prostore. Ne razumemo tistih, ki ste to naredili. Kaj imate od tega? Razen mogoče tega, da je vam samim smešno in frajersko. Vsak dan je nekdo od teh, ki se trudimo za klub, na igrišču. Takrat se komot oglasite in poveste kaj vas moti. Verjetno pa je najlažje (in seveda tudi najbolj strahopetno!!!) prit ponoči in uničit nekaj kar ni vašega. Ne skrbite, mi bomo prostore uredili. Ne bomo dopustili, da bi nekdo uničeval naš klub, v katerega je vloženega ogromno truda. #nkduplek,« so zapisali.

Pomagal si je s kovinskim vzvodom

Predsednik kluba Domen Simonič je povedal, da je do vloma najverjetneje prišlo med 21. uro in 7.20 danes zjutraj, razdejanje pa je opazila oseba, ki je zadolžena za pranje nogometnih dresov v klubskih prostorih in ga nemudoma poklicala. »S kovinskim vzvodom (pajserjem) si je najprej pomagal odpreti vrata, da je lahko vstopil v klubsko pisano in jih obenem poškodoval. V notranjosti pa je za seboj pustil pravo razdejanje, saj je vse razmetal, a zaenkrat nismo opazili, da bi kaj odtujil,« je pojasnil Simonič.

Lotil se je tudi zunanje barake

Neznanec je svoj uničujoči pohod nadaljeval tudi zunaj, saj je vlomil še v barako ob igrišču, kjer imajo sicer spravljeno pijačo za navijače v času nogometnih tekem. »V notranjost je vstopil skozi okno in tukaj vse razmetal, a pijače ni odnesel. Kot da bi, sklepamo, iskal samo denar ali pa nam je želel povzročiti zgolj škodo. Do slednjega zaključka smo prišli tudi zato, ker nismo edini klub, ki so v jih v zadnjem času obiskali vlomilci. Podobno se je zgodilo v Marjeti, Kidričevem in tudi Brunšviku,« je dejal Simonič.

Zdaj je na vrsti sanacija

Predsednik kluba ni odlašal in je nemudoma poklical policijo, ki je prišla na kraj ter med drugim opravila ogled in naredila zapisnik. »Zdaj nas čaka pospravljanje in predvsem sanacija, saj bo treba zamenjati dvoje vrat, poškodovan je tudi podboj in ne bo več služil svojemu namenu,« je sklenil Simonič.