Okoli 30.000 uporabnikov je ostalo brez elektrike, za večino so težavo že odpravili.

FOTO: Facebook - B.B.

Pri ljubljanskih Žalah je prišlo do prometne nesreče, po prvih podatkih policije je vozilo trčilo v transformatorsko postajo in po trku zagorelo, so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana. Po navedbah okoliških prebivalcev se je slišal glasen pok, nato pa so za nekaj časa ostali brez električne energije. S kraja se vali dim.

Iz objav na družbenih omrežjih je sklepati, da je vozilo trčilo v transformatorsko postajo v Jaršah, nato pa je zagorelo.

Na policiji podatkov o morebitnih poškodovanih še nimajo. So pa s Policijske uprave Ljubljana sporočili, da na kraju še vedno posredujejo reševalne ekipe.

Semaforji na celotnem območju ne delajo

Po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi poškodovanega transformatorja ne delujejo semaforji na širšem območju Novih Jarš, Tomačevega, Fužin in Bežigrada. Vse udeležence v prometu zato policisti pozivajo, naj bodo pri vožnji skozi križišča previdni in naj prilagodijo hitrost vožnje, tudi pešci naj to upoštevajo pri prečkanju vozišč.

Okoli 30.000 uporabnikov je ostalo brez elektrike, za večino so težavo že odpravili, so za medije pojasnili na Elektro Ljubljana.

Po poročanju Siola je voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na območje transformatorske postaje. Ljubljanski gasilci so požar uspeli pogasiti, zaprti pa sta Pokopališka in Flajšmanova ulica.