Z novogoriške policijske uprave so sporočili, da so bili v petek nekaj pred 16. uro obveščeni, da se med Postojno in Razdrtim vozilo kljub pozivom policistov ni ustavilo. V Hraščah je nato obvozilo stinger in zapeljalo naprej na staro državno cesto čez Rebernice v smeri Vipav

V vozilu našli šest tujcev

OKC PU Nova Gorica je v smeri Vipave in Podnanosa napotil razpoložljive patrulje, ki jim je bila odrejena uporaba stingerja. Vozilo so prav tako zasledovali koprski policisti, ki so v bližini Podnanosa uporabili stinger. Voznik osebnega avtomobila je namreč ves čas vozil predrzno in brezobzirno in s tem ogrožal ostale udeležence v prometu.

Vozilo je v Hraščah prevozilo stinger in zapeljalo naprej na staro državno cesto čez Rebernice v smeri Vipave. Po zaustavitvi je 18-letni državljan Moldavije iz vozila pobegnil, policisti so ga v neposredni bližini prijeli. Po določilih zakona o kazenskem postopku so mu odvzeli prostost. 

V vozilu se je nahajalo šest državljanov Bangladeša, eden od njih se je med nevarno vožnjo poškodoval in so ga oskrbeli v bolnišnici, kjer telesnih poškodb niso ugotovili. Državljani Bangladeša so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nameščeni v azilni dom. 

Zoper 18-letnega državljana Moldavije bo podana kazenska ovadba, v zakonitem roku bo priveden na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.