V petek, 24. maja, je župan MO Maribor Saša Arsenovič na sprejemu v Mariboru gostil veleposlanike in predstavnike tujih veleposlaništev v Republiki Sloveniji.

V petek, 24. maja, je župan MO Maribor Saša Arsenovič na sprejemu v Mariboru gostil veleposlanike in predstavnike tujih veleposlaništev v Republiki Sloveniji. Sprejema se je udeležilo kar 15 veleposlaništev. Gre za prvo tovrstno srečanje in povezovanje MO Maribor z veleposlaništvi. Glede na odličen odziv, konkretne dogovore in različne možnosti sodelovanja lahko srečanje ocenimo kot izjemno uspešno. Po uspešnem sestanku se je Maribor veleposlaništvom predstavil še kot mesto z odlično kulinariko in zavidljivim kulturnim dogajanjem.

Sprejema se je udeležilo 15 veleposlaništev 

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je skupaj s podžupani Heleno Kujundžić Lukaček, Gregorjem Reichenbergom in dr. Samom Petrom Medvedom v petek, 24. maja, v Mariboru gostil veleposlanike in predstavnike tujih veleposlaništev v Sloveniji. Sprejema se je udeležilo kar 15 veleposlaništev iz naslednjih držav: Albanije, Brazilije, Bosne in Hercegovine, Gruzije, Hrvaške, Francije, Indije, Kitajske, Nemčije, Nizozemske, Madžarske, Romunije, Ukrajine, Turčije in Združenih držav Amerike. Veleposlanike je na sestanku pozdravil tudi minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar.

Vodstvo predstavilo svojo vizijo mesta

Sprejem se je začel z delovnim sestankom na MO Maribor, kjer je vodstvo MO Maribor predstavilo ključne projekte in vizijo razvoja mesta. Veleposlaništva so na drugi strani predstavila svoje poglede in pričakovanja o sodelovanju z MO Maribor ter predlagala skupne aktivnosti na gospodarskem, kulturnem, športnem in izobraževalnem področju. Velik potencial za sodelovanja predstavlja tudi izmenjava znanj in izkušenj na podlagi primerov dobrih praks, ki jih je tako na eni kot na drugi strani veliko.

Obeta se investicijsko sodelovanje

Interes veleposlaništev za sodelovanje na gospodarskem področju pri investicijsko – razvojnih projektih MO Maribor je velik, zato bo MO Maribor intenzivno nadaljevala z aktivnostmi za okrepitev sodelovanja. Gre za prvo tovrstno srečanje in povezovanje MO Maribor z veleposlaništvi. “Glede na odličen odziv, konkretne dogovore in različne možnosti sodelovanja lahko srečanje ocenimo kot izjemno uspešno,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Po sestankih še na ogled znamenitosti Maribora

Po delovnem sestanku so se veleposlaniki in predstavniki veleposlaništev skupaj z vodstvom MO Maribor sprehodili po mestnem jedru in si ogledali ključne znamenitosti Maribora. Obiskali so Hišo Stare trte ter se prepustili kulinaričnim doživetjem dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ki so v sklopu zaključnega maturitetnega izpita pripravili in postregli vrhunsko večerjo v Mestnem parku. Svoj obisk v Mariboru so veleposlaniki sklenili z udeležbo na tradicionalnem koncertu Simfoničnega orkestra SNG Maribor – Operna noč.

“Po uspešnem sestanku se je Maribor veleposlaništvom tako predstavil kot mesto z odlično kulinariko in zavidljivim kulturnim dogajanjem. Na tem mestu bi se zahvalili društvu Ezl – ek, SNG Maribor in Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, ki so minuli konec tedna v okviru Festivala Ezl ek poskrbeli za res odlično dogajanje v Mestnem parku. Takšni dogodki z dodano vrednostjo mesto bogatijo, skrbijo za njegovo prepoznavnost ter dokazujejo, da Maribor ima kvalitetne vsebine in razvojni potencial.”